2013-06-01 15:09:03
Φωτογραφία για Aχαΐα: Ξανά στην ανακρίτρια η υπόθεση απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου
Η υπόθεση της απαγωγής ξαναγύρισε στην Ανακρίτρια για συμπληρωματική έρευνα, με βάση τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν και δείχνουν πως ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν βρίσκεται στη ζωή.

Νομικοί επισημαίνουν ότι τα καινούργια δεδομένα είναι ικανά να ανατρέψουν το κατηγορητήριο και τα πρόσωπα που εμπλέκονται να βρεθούν αντιμέτωπα με τη βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Το επόμενο βήμα είναι να οριστεί από τη Δικαιοσύνη εμπειρογνώμονας που θα ελέγξει τα καινούργια στοιχεία που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο του άτυχου Μάριου. Η όποια νέα έρευνα θα πραγματοποιηθεί παρουσία του γενετιστή - τεχνικού συμβούλου της οικογένειας κ. Φιτσιάλου.

Η έρευνα της εκπομπής και του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου συγκλόνισε την κοινή γνώμη και την ίδια ώρα ανάγκασε την ΕΛ.ΑΣ να εκδώσει μια ανακοίνωση .

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

΅ Σχετικά με τα αναφερόμενα στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», η οποία προβλήθηκε την 10/11.05.2013 στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ασχολήθηκε με την απαγωγή του Μάριου - Παρασκευά Παπαγεωργίου και ειδικότερα όσον αφορά στην αστυνομική έρευνα της υπόθεσης, υπενθυμίζονται - διευκρινίζονται τα ακόλουθα :


Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με τη συνεισφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας διενεργήθηκαν όλες οι αναγκαίες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες.

Ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές, που αξιολόγησαν την πληρότητα και την πιστότητα των αστυνομικών ενεργειών καθώς και του υλικού και των στοιχείων της έρευνας, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) έξι εκ των επτά δραστών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επισημαίνεται επίσης ότι :

Οι μέθοδοι, που χρησιμοποιήθηκαν από ιδιώτη μοριακό βιολόγο, για την εξερεύνηση του οχήματος της μητέρας του απαχθέντα, όπως προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, είναι γνωστές και εφαρμόζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η Δ.Ε.Ε εφαρμόζει μεθόδους επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες, διεθνώς αναγνωρισμένες και δικαστικά παραδεκτές. Διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εγνωσμένου κύρους με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία.

Ως Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία παρέχει ουσιαστική υποστήριξη και βοήθεια στο έργο όλων των Διωκτικών Αρχών της χώρας, με πολύ σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της διερεύνησης και εξιχνίασης εγκλημάτων. Συμμετέχει στις διεργασίες του Δικτύου Εγκληματολογικών Ινστιτούτων (ENFSI), ενώ έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2008 και διαπιστεύεται με το ISO / IEC 17025 και ISO / IEC 17020 .΅

Ο κ. Φιτσιάλος αναφερόμενος στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ξεκαθάρισε ότι η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου τον επέλεξε με την ιδιότητα του πραγματογνώμονα της Δικαιοσύνης και όχι ως ιδιώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Όλες οι έρευνες είναι συμπληρωματικές με κοινό στόχο να βρούμε την αλήθεια. Όλοι είμαστε εργαλεία της Δικαιοσύνης. Οι τεχνικές είναι γνωστές. Δεν καινοτομήσαμε, τη δουλειά μας κάναμε!»

Στα ερωτήματα της κοινής γνώμης γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν χρησιμοποίησε τη σύγχρονη τεχνολογία για να εντοπίσει το αίμα του Μάριου που εννέα μήνες μετά η εκπομπή και ο γενετιστής βρήκαν και γιατί θεωρεί ότι η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί ενώ ο άτυχος νέος δεν έχει βρεθεί, ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Ρουσσόπουλος απάντησε: «Τη μητέρα την ενδιαφέρει να βρεθεί το παιδί της. Δεν τη νοιάζει αν θα το κάνει η ΕΛ.ΑΣ ή οποιοσδήποτε άλλος. Την ενδιαφέρει η τύχη του γιου της..»

Η έρευνα του γενετιστή στο πορτ – μπαγκάζ πέρα από το αίμα και το DNA του Μάριου εντόπισε γενετικό υλικό κι άλλων ατόμων. Τα ευρήματα αποτελούν στοιχεία έρευνας και θα αξιολογηθούν εκ νέου από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το νομικό εγκληματολόγο κ. Δερμενούδη επιβάλλεται να ληφθεί DNA από όσους έχουν προφυλακιστεί για την απαγωγή του 26χρονου, το οποίο θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, καθώς προβλέπεται από τη νομοθεσία. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Πηγή: anikolouli
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ