2013-06-03 11:35:03
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει το τρόπο λειτουργίας του ΕΑΠ
Αφορά Άποψη αναγνώστη "Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο – XXX LARGE"

Ο αναγνώστης που υπογράφει το παραπάνω άρθρο ασφαλώς και δεν έχει καμία επαφή ούτε με το ΕΑΠ, ούτε γενικότερα με την εκπαίδευση παλαιοτέρα και σήμερα.

Πρώτα απ όλα η επιλογή γίνεται με κλήρωση, και ειδικά τα τελευταία χρόνια όλοι όσοι επιθυμούσαν να εγγραφούν λόγω οικονομικής κρίσης και μειωμένου ενδιαφέροντος γενικά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα κατάφεραν.

Οπότε αυτά που λέει ο κύριος για βύσματα ή οτιδήποτε είναι απλώς άγνοια και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το ΕΑΠ.

Το να εγγραφείς όμως είναι τελείως διαφορετικό από το να το τελειώσεις.

Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά των φοιτητών οι οποίοι τελειώνουν τις σπουδές τους και αποκτούν πτυχίο, μικρότερο του 4%, καταδεικνύει το ότι δεν χαρίζονται τα πτυχία στο ΕΑΠ, και τα ρομαντικά όνειρα αυτών που θεωρούν ότι θα τα καταφέρουν χωρίς ατελείωτες ώρες πάνω από τα βιβλία χάνονται από την πρώτη κιόλας θεματική ενότητα.


Ο κύριος που αποφάσισε να γίνει κριτής των πάντων όμως δεν γνωρίζει πολλά ή επιλέγει να μην σκέπτεται.

Ο κύριος από την σιγουριά της οικογενειακής του θαλπωρής δεν γνωρίζει πόσα παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν από πολύ μικρή ηλικία.

Πόσα παιδιά που είναι από μονογονεϊκές οικογένειες έπρεπε να πάνε λαχαναγορά και αλλού στην ηλικία των 16 και 17 τη δεκαετία του 80 και του 90 ώστε να έχουν κάτι να φάνε, όταν εκείνος κοιμόταν ωραία ωραία.

(Δεν ήταν όλων οι γονείς βλέπετε κύριε γραμμένοι στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.)

Πόσα παιδιά δεν είχαν χρήματα για φροντιστήρια, και ιδιαίτερα.

Πόσα παιδιά - ακόμα και σήμερα- παρατάνε τις σπουδές τους γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, ούτε κάν στην Αθήνα, πόσο μάλλον στα διάφορα ΤΕΙ/ΑΕΙ στην επαρχεία, αλλά και χιλιάδες άλλες περιπτώσεις.

Αν ο κος νομίζει ότι τα πράγματα είναι εύκολα στο ΕΑΠ ας πάει και ο ίδιος να το διαπιστώσει.

Θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα κατά το πόσο εύκολα «μοιράζει» το ΕΑΠ πτυχία.

Οι άνθρωποι που λέει - με οικογένειες , παιδιά και δουλειές - τα παρατάνε δυστυχώς σύντομα στο ΕΑΠ και πλην ελαχίστων περιπτώσεων δεν το τελειώνουν ποτέ, καθώς είναι μια διαδικασία εξαιρετικά επίπονη με εργασίες και εξετάσεις η οποία διαρκεί κατά μέσο όρο έξι με δέκα χρόνια για τους ελάχιστους που το τελειώνουν.

Θα πρέπει κάποιος να έχει μεγάλη υπομονή, επιμονή και μεγάλο κίνητρο ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Αν κάποιος «κύριε» ήθελε την εύκολη λύση υπάρχουν και τα ιδιωτικά κολέγια στην Ελλάδα που με «ιδιωτικού επιπέδου» σχολές και ένα δίμηνο στην Αγγλία παρέχουν πλήρως αναγνωρισμένο πτυχίο, λόγω ευρωπαϊκής νομοθεσίας χωρίς πλέον ΔΕΚΑΤΣΑ, και με ποσοστά επιτυχίας σχεδόν 100%, αν σου λέει κάτι αυτό.

Μην προσπαθείς να μειώσεις τους ανθρώπους που προσπαθούν με αξιοκρατικά μέσα, σε οποιαδήποτε ηλικία , ανεξαρτήτως αν θα μην τα καταφέρουν τελικά , για ένα καλύτερο μέλλον.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ