2013-06-07 21:27:17
Φωτογραφία για Η 6η γυμνή ποδηλατοδρομία στην Θεσσαλονίκη - Φωτορεπορτάζ και video από την γιορτή
Μία πραγματική γιορτή είναι η 6η γυμνή ποδηλατοδρομία που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς πολύς κόσμος έχει προσέλθει για να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι οι συμμετέχοντες κάνουν bodypainting, βάφοντας τα κορμιά τους σε διάφορα χρώματα που πρεσβεύουν διαφορετικά μηνύματα. Χαρακτηριστικοί είναι οι "χρυσοί" ποδηλατοδρόμοι που έχουν βάψει το σώμα τους με χρυσό χρώμα για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, καθώς και όσοι είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Η απόλυτα ειρηνική αυτή γιορτή γίνεται για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Αυτή την χρονιά η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου “Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 6” των Παιδιά Εν Δράσει που γιορτάζουν τα 10 τους χρόνια, που γίνετε στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, Σάββατο 8 Ιουνίου.

http://www.thousandnews.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξανά σε λειτουργία!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξανά σε λειτουργία!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ