2013-06-12 16:23:07
Φωτογραφία για Πάτρα: O Γιώργος Παρτσαλάκης ως Μαυρογιαλούρος έρχεται στο Αρχαίο Ωδείο
Ένα αγαπημένο έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου που έγινε επιτυχημένη ταινία το 1965 με πρωταγωνιστή τον αμίμητο Λάμπρο Κωνσταντάρα στο ρόλο του υπουργού δημοσίων έργων Ανδρέα Μαυρογιαλούρου, ανεβάζει το φετινό καλοκαίρι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Κρήτης σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου.

Η παράσταση σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα και αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στο πρόγραμμα του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Το ρόλο του Μαυρογιαλούρου υποδύεται στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ο Γιώργος Παρτσαλάκης και ο Τάκης Παπαματθαίου θα κάνει το ρόλο του συνεργάτη του υπουργού, του περίφημου Γκρούεζα που στην ταινία είχε θαυμάσια υποδυθεί ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Ένας υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης, προσγειώνεται ανώμαλα όταν διαπιστώνει πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του "λαού" που τόσο εύκολα επικαλείται κάθε τόσο και κυρίως από τη συμπεριφορά των παρατρεχάμενών του που εκμεταλλεύονται την θέση τους για προσωπικό όφελος
. Η κατάληξη είναι η παραίτηση και η αλλαγή συμπεριφοράς ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Όλα αυτά φυσικά μέσα από ιδιαίτερα κωμικές καταστάσεις αλλά δυστυχώς πάντα επίκαιρες!

Τα σκηνικά-κοστούμια και φωτισμοί είναι του Αντώνη Χαλκιά ενώ χρέη Βοηθού σκηνοθέτη εκτελεί η Δάφνη Σταυροπούλου.

Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι Θανάσης Βισκαδουράκης (Γιώργος, ο ιδιαίτερος), Τάσος Γιαννόπουλος (Πανάγος), Ευγενία Δημητροπούλου (Αλίκη Μαυρογιαλούρου), Μανώλης Σορμαϊνης (Κώστας Σιλυβριώτης), Νεκταρία Γιαννουδάκη (Νάντα Μαυρογιαλούρου), Νίκος Σκουλάς (Σωτήρης), Αντιγόνη Νάκα (Λάμπαινα), Ελένη Τσιμπρικίδου (Λώρα Σιλυβριώτη-Κατίνα) και Ηλίας Μιχαλογιάννης (Σωφέρ).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ