2013-06-13 16:33:03
Φωτογραφία για Eθελοντική Αιμοδοσία του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων
Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων - Τμήμα Τρίτης Ηλικίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου, διοργανώνει την 2η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πατρέων την Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 9 το πρωί μέχρι και τη μία μετά το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας, της 6ης Υγεινομικής Περιφέρειας και του Κέντρου Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Η πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Αναστασία Παπαντωνοπούλου σε δήλωσή της, αναφέρει τα εξής:

"Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης, όπου η κοινωνική συνοχή και οι αξίες μας, δοκιμάζονται σκληρά, η εθελοντική αιμοδοσία λαμβάνει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Η προσφορά αίματος, από καρδιάς, σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, φυλή, θρησκεία, ή όποιον άλλο διαχωρισμό, είναι και παραμένει το αίμα της ανθρωπιάς μας.


Είμαι βέβαιη, ότι και τούτη τη φορά οι Πατρινοί θα δείξουν το μεγαλείο της ψυχής τους και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας θα συμμετάσχουν σε αυτή την κορυφαία πράξη ύψιστης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας.

Παράλληλα, μέσα από τη δράση που διοργανώνουμε την Παρασκευή επιθυμούμε να διαδοθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην κοινωνία μας, η οποία παρά τις προσπάθειες που γίνονται, δεν έχει ενημερωθεί πλήρως, τόσο για τα οφέλη της αιμοδοσίας, όσο και για τη σπουδαιότητα και για το μέγεθος της ανάγκης που υπάρχει να προσφέρει στον συνάνθρωπό τους το πιο ανεκτίμητο αγαθό που μπορεί να σώσει τη ζωή του.

Ευελπιστούμε λοιπόν, η εθελοντική αιμοδοσία της Παρασκευής, που θα γίνει στο κεντρικότερο σημείο της Πάτρας, να αποτελέσει ένα εφαλτήριο ενημέρωσης, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μέσα στην κοινωνία, με στόχο την κινητοποίηση των δυνάμεων της και την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Για να επιτευχθεί όμως ο στόχος αυτός, η συμμετοχή και οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να ενταθούν και σε αυτή την κατεύθυνση ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων εργάζεται, ώστε η εθελοντική προσφορά αίματος να λάβει πιο συστηματικά χαρακτηριστικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και ιδιαίτερα τον επιστημονικό υπεύθυνο των Δημοτικών Ιατρείων του Κοινωνικού Οργανισμού, διευθυντή του ΕΣΥ και γενικό ιατρό κ. Γιώργο Ματζουράνη.

Ως πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, έρχομαι καθημερινά αντιμέτωπη με περιστατικά ανθρώπων που η κρίση τους έχει χτύπησε. Εμείς προσπαθούμε, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής, να τους εντάξουμε στην ομπρέλα προστασίας του Κοινωνικού Οργανισμού και σε αυτή την Προσπάθεια έχουμε καταφέρει πολλά, αλλά σας λέω το εξής:

Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει με λιγότερο φαγητό, με παλιά ρούχα και παπούτσια, αλλά χωρίς αίμα δεν μπορεί να ζήσει κανείς, ούτε λεπτό. Γιατί μπορεί η κρίση να μας έχει πάρει τα λεφτά, μπορεί να έχει καταρρακώσει το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά ένα είναι βέβαιο: Ότι δεν μπορεί να μας πάρει την ανθρωπιά!"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ