2013-06-14 11:09:15
Φωτογραφία για Yγεία: Οι εννέα στους δέκα ενήλικες δεν ξέρουν να πλένουν τα χέρια τους
Πλένετε τα χέρια σας μετά την τουαλέτα; Μην βιαστείτε να απαντήσετε ναι: μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι μόλις το 5,3% εξ ημών τα πλένουν όπως πρέπει Η μελέτη διεξήχθη σε 3.749 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι δεν ήξεραν πως τους παρακολουθούσε ομάδα ερευνητών σε δημόσιες τουαλέτες του Μίσιγκαν.

Το 10,3% από αυτούς δεν έπλενε διόλου τα χέρια του όταν έβγαινε από την τουαλέτα, ενώ το 22,8% απλώς τα ξέβγαζε με σκέτο νεράκι.

Οι υπόλοιποι χρησιμοποιούσαν και σαπούνι, αλλά μόνον το 5,3% τα σαπούνιζε επί περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, δηλαδή όσο πρέπει ούτως ώστε να καθαρίσουν καλά.

Οι άντρες απεδείχθη ότι είναι χειρότεροι στον τομέα της καθαριότητας, καθώς όσοι δεν έπλεναν διόλου τα χέρια τους ήταν διπλάσιοι από τις γυναίκες (15% έναντι 7,1%).

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Journal of Environmental Health», σχεδόν ένας στους πέντε ανθρώπους εκδηλώνει κάθε χρόνο κάποια μορφή τροφικής δηλητηρίασης, αλλά υπολογίζεται ότι τουλάχιστον τα μισά κρούσματα δεν θα συνέβαιναν εάν πλέναμε τα χέρια μας σωστά και συχνά.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή δρα Καρλ Π. Μπόρτσγκρεβινκ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποιος μιλάει;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ποιος μιλάει;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ