2013-06-14 11:11:24
Φωτογραφία για Ποιος μιλάει;
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ… ΤΑ ΤΑΝΚ

Γράφει ο Χρήστος Η.Χαλαζιάς

Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο,

Απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται

να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα»

Νόαμ Τσόμσκι- «Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»

‘Έπεσαι μαύρο μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης. Ένας πολιτικός που με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών – που ουσιαστικά ήταν για την προβολή και το συμφέρον της χώρας – τα μοίρασε «κρυφά» σε «πρωτοκλασάτους» δημοσιογράφους για να του φτιάξουν την ως καλοί κτιστάδες το πολιτικό του προφίλ και την προβολή του κόμματος που ίδρυσε όταν το 1992 αποσκίρτησε, και με σκληρή γλώσσα το αφόριζε, τη Ν.Δ και μετά από τη πολυετή μοναξιά του επέστρεψε εκεί που έβριζε και σιχτίριζε. Ο άνθρωπος που υποσχέθηκε όλα στο φως και άμεση αποκατάσταση όλων των κοινωνικών αδικιών που έπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό ο ίδιος έδωσε εντολή να συνταχτεί μια ακόμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να πέσει μαύρο στην κρατική τηλεόραση δείχνοντας σιδερένια πυγμή απέναντι σε εργαζόμενους.


Οι άνθρωποι αυτοί που τα τελευταία σαράντα χρόνια κυβερνούν τη χώρα από διάφορους υπουργικούς θώκους μας είπαν ότι τώρα άλλαξαν και θέλουν να χτυπήσουν τη ρουσφετολογία, τη διαφθορά, θα πραγματοποιήσουν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και υπόσχονται την γρήγορη ανάπτυξη της χώρας για να ανασάνει ο λαός και να δει άσπρη μέρα.

Είναι γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι, αυτό που μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει είναι να ρίχνουν μαύρο σε όλα τα δικαιώματα των πολιτών. Να εφαρμόζουν σκληρή λιτότητα, αυστηρά και απάνθρωπα μέτρα για να πέσει μαύρο στη ζωή των πολιτών, η ανεργία να φθάνει σε πρωτοφανή επίπεδα έπεσαι μαύρο και στην παραγωγικότητα των πολιτών, έπεσαι μαύρο με το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου παιδείας που κατέστρεψε τα όνειρα των νέων για μια καλύτερη ζωή, χιλιάδες σπίτια δεν έχουν ρεύμα με το χαράτσι της ΔΕΗ, έπεσαι και εκεί μαύρο, και σιγά, σιγά πέφτει μαύρο στη χώρα και αυτοί παραμένουν στις καρέκλες τους και ως καλοί «στρατηγοί» αποφασίζουν και διατάσουν.

Αυτοί οι κύριοι όμως δεν μας λένε ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και ας πάρουμε τα επιχειρήματα που πρόβαλλαν για να πέσει μαύρο στα κρατικά κανάλια. Μας είπαν ότι κλείνουν την τηλεόραση γιατί είναι άνδρο διαφθοράς. Αυτό είναι η μισή αλήθεια, γιατί δεν μας λένε ποιος διόριζε τις διοικήσεις που κατασπαταλούσαν τα χρήματα του λαού που ήταν για τα κρατικά κανάλια; Να θυμίσω εδώ ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή είναι υπόδικός για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Μας είπαν ότι υπάρχουν υπεράριθμοι εργαζόμενοι, δεν μας λένε ποιος διόρισε τελευταία 28 συμβούλους με υψηλούς μισθούς. Όπως δεν μας είπαν για όλα αυτά τα γαλάζια – πράσινα παιδιά που σε ιδιωτικό κανάλι τη μόνη θέση που θα μπορούσαν να πάρουν θα ήταν του νεροκουβαλητή, αλλά με τις κομματικές ευλογίες έπαιρναν πανάκριβες αμοιβές για εκπομπές χωρίς τηλεθέαση.

Για την δημόσια διοίκηση τα ψέματα αλλά και όσο αφορά την κρατική τηλεόραση είναι αμέτρητα. Η κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια γιατί ο στόχος της είναι η ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και ο αποπροσανατολισμός του λαού, από τα μεγάλα προβλήματα που του δημιούργησαν και του δημιουργούν και αυτοί να κυβερνούν, αδιαφορώντας για το λαό.

Υ.Σ Ο σημερινός εκπρόσωπος ξέχασε ότι η κρατική τηλεόραση ήταν το «μαγαζί» για να βρίσκουν τα ατάλαντα παιδιά πολιτικών μια καλοπληρωμένη θέση; Μήπως θυμάται ο σημερινός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης το πώς (με τον μπαμπά του υπουργό του ΠΑΣΟΚ) ανέβηκε τα σκαλιά της ΕΡΤ και διορίστηκε, με καλό μισθό, και το μοναδικό του προσόν τότε ήταν ότι σπούδασε στις ΗΠΑ ή τη...Μόσχα; Ποιος διόρισε 28 υψηλόμισθους ειδικούς συμβούλους στην κρατική τηλεόραση. Με τι κριτήρια προσελήφθησαν οι επικεφαλείς της ΕΡΤ; Αυτοί οι άνθρωποι θα νοικοκυρέψουν το κρατικό κανάλι; I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ