2013-06-15 02:03:05
Φωτογραφία για Υπαρκτός ο κίνδυνος ελονοσίας λόγω κουνουπιών στην Ελλάδα
Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών λόγω των κουνουπιών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ήδη τα πρώτα κουνούπια που έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική. Οι ειδικοί μάλιστα υπογραμμίζουν ότι «δεν πρόκειται για τη μοναδική ασθένεια των κουνουπιών που απειλεί τη χώρα καθώς αναμένεται να εμφανιστούν και φέτος νέα κρούσματα ελονοσίας».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην ελονοσία, ως περιοχές υψηλού κινδύνου έχουν εντοπιστεί 17 νομοί: Καρδίτσας, Λακωνίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αττικής, Λάρισας και Ξάνθης. Μικρότερος αλλά υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος για τους Νομούς Έβρου και Αιτωλοακαρνανίας και για όλη την Πελοπόννησο (πλην της Αρκαδίας).

Όπως γνωστοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ η ελονοσία (malaria) είναι λοιμώδης νόσος που προκαλείται από το παράσιτο «πλασμώδιο» της ελονοσίας και μεταδίδεται κυρίως μέσω δήγματος (τσιμπήματος) μολυσμένου ανωφελούς κουνουπιού (Anopheles). Στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974 μετά από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης (1946–1960).
e-evros.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ