2013-06-15 06:34:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή η μικρή Aλίσια
Θρήνος στην Πάτρα για τον πρόωρο χαμό της 11χρονης Αλεξίας-Αλίσια, που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες του xespao.gr, δυστυχώς δεν άντεξε άλλο και κατέληξε την Πέμπτη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της, φίλους και συμμαθητές.

Υπενθυμίζουμε ότι η περιπέτεια για την 11χρονη και την οικογένειά της ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Η μικρή παρακολουθούσε τηλεόραση, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε τις αισθήσεις της.

Ο πατέρας της έσπευσε να την μεταφέρει στο Καραμανδάνειο, όπου μετά τις πρώτες βοήθειες η μικρή διακομίστηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη, έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να βοηθήσουν την μικρή Σάρα, που έπεσε σε κώμα.

Μέχρι και στη Γερμανία και την Αγγλία έστειλαν τις εξετάσεις της. Ακόμη και στο Αννόβερο στο οποίο λειτουργεί ειδικό κέντρο. Και οι ξένοι επιστήμονες σήκωσαν τα χέρια ψηλά.


Τελικά αποδείχτηκε πως η 11χρονη είχε μία δυσπλασία στα αγγεία του εγκεφάλου από την στιγμή που γεννήθηκε. Πρόκειται για γενετική ανωμαλία, η οποία μπορεί να μην εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η εγκεφαλική αιμορραγία εμφανίζεται με αιφνίδιο δυνατό πονοκέφαλο, και εξελίσσεται γρήγορα, πολλές φορές μέσα σε λίγα λεπτά. Ο πονοκέφαλος μπορεί να συνοδεύεται από εμετό, ζάλη, θόλωση της όρασης, δυσκολία στην ομιλία, λιποθυμία κ.ά. Σε αρκετά περιστατικά εξελίσσεται τόσο ραγδαία, που ο πάσχων μπορεί να καταλήξει μέσα σε δευτερόλεπτα από το συμβάν.

Στην περίπτωση της 11χρονης, ξαφνικά κάποιο αγγείο έσπασε και υπήρξε μεγάλη αιμορραγία στον εγκέφαλο. Και μάλιστα στο κέντρο του εγκεφάλου.

Την ίδια ώρα συγκλονισμένη είναι η σχολική κοινότητα στην οποία φοιτούσε η μικρή. Δίπλα στην οικογένεια βρέθηκαν ο διευθυντής του σχολείου και ο δάσκαλός της, ενώ όλοι μιλούν για μια άριστη μαθήτρια και για ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ