2013-06-15 16:12:03
Φωτογραφία για Δείπνο στα λευκά στο Παρίσι!
Όλοι ντυμένοι στα λευκά για ένα πολύ ιδιαίτερο δείπνο-event, με φόντο ένα μοναδικό σκηνικό. Είναι το παραδοσιακό «Diner en Blanc» ή «Δείπνο στα λευκά», ένα είδος μυστικού δείπνου που γιόρτασε... τα 25α γενέθλιά του χθες στο Παρίσι, με την παρουσία λευκοντυμένων εκλεκτών καλεσμένων.

Η ημερομηνία και ο τόπος που γίνεται το δείπνο για τους «εστέτ» συνδαιτυμόνες παραμένουν μυστικά μέχρι την τελευταία στιγμή όταν αρχίζει να διαδίδεται από στόμα σε στόμα η πληροφορία. Φέτος, η συνάντηση έγινε στους κήπους του Τροκαντερό, σε απόσταση αναπνοής από τον Πύργο του Άιφελ, όπου πήραν μέρος χιλιάδες άνθρωποι.

Η μόνη οδηγία που τους είχε δοθεί με e-mail χθες το απόγευμα ήταν να πάνε είτε στο Τροκαντερό είτε στον εξωτερικό χώρο του Λούβρου.

Το δείπνο σερβιρίστηκε με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και το Λούβρο και διήρκεσε έως τα μεσάνυχτα.

Η παράδοση άρχισε το 1988 όταν μια ομάδα δέκα φίλων αποφάσισε πως ήθελε να απολαύσει το φαγητό της σε ένα απαγορευμένο μέρος της γαλλικής πρωτεύουσας. Η κατάληξη ήταν 200 άτομα να γευματίζουν στους Jardins de Bagatelle.


Από τότε η εκδήλωση επαναλήφθηκε σε πολλά μέρη της Ευρώπης, μεταξύ άλλων το Μιλάνο και τη Βαρκελώνη, αλλά και εκτός Ευρώπης στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, ακόμα και τη Ρουάντα και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στο Παρίσι η λίστα καλεσμένων ξεπέρασε τα 15.000 άτομα.

Οι κανονισμοί ωστόσο είναι αυστηροί: Για να συμπεριληφθεί κάποιος στη λίστα θα πρέπει είτε να έχει συμμετάσχει στο δείπνο της προηγούμενης χρονιάς είτε να προσκληθεί από κάποιον συμμετέχοντα.

Ο κάθε προσκεκλημένος θα πρέπει να έρθει συνοδευόμενος και να χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή του τα μέσα μεταφοράς. Θα πρέπει επίσης να φέρει τραπέζι και καλάθι του πικ νικ, πτυσσόμενες καρέκλες και τραπεζομάντηλο- όλα βέβαια στα λευκά.

Όποιος δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα ή δεν τηρήσει τους κανόνες δεν ξαναπροσκαλείται ποτέ perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ