2013-06-15 18:00:10
Φωτογραφία για Στουρνάρας – τρόικα συζητούν τη μείωση του ΦΠΑ
Στο επίκεντρο του νέου ραντεβού του οικονομικού επιτελείου θα είναι η –έστω και προσωρινή- μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% καθώς και οι φορολογικές νομοθετικές εκκρεμότητες, η ανασυγκρότηση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και η αναθεώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, που τέθηκε στο τραπέζι στην προηγούμενη συνάντηση των δυο πλευρών, είναι να μειωθεί, προσωρινά για έξι μήνες, το ΦΠΑ στην εστίαση. Κύριο επιχείρημα της κυβέρνησης είναι η τόνωση του τουρισμού και οι εισπράξεις του Δημοσίου.

Η τρόικα αρχικά εμφανίστηκε διστακτική και ζήτησε περισσότερα στοιχεία για να πειστεί αλλά το οικονομικό επιτελείο εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο πως θα πείσουν τους τροϊκανούς.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται δυο αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει πως το Euro Working Group είναι θετικό ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ένας εκ των δύο αξιωματούχους εκτίμησε, μιλώντας στο Reuters, ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ σίγουρα βοήθησε». H οριστική απόφαση για τη νέα δόση προς την Ελλάδα θα ληφθεί από στο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 20 Ιουνίου.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ