2013-06-17 11:22:37
Φωτογραφία για Ανθίμος Θεσσαλονίκης ''Δεν θα επιτρέψει ο λαός να κοπεί η μετάδοση της Θ. Λειτουργίας''
Του Αιμίλιου Πολυγένη / romfea.gr

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξίας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Να αναφερθεί ότι η σημερινή Θεία Λειτουργία δεν προβλήθηκε από την ΕΡΤ3, αλλά από το διαδυκτιακό κανάλι (Youtube) της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Άνθιμος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε: "Σήμερα χάνεται η εθνική υπερηφάνεια, χάνεται η ελπίδα του Έλληνα."

"Κινδυνεύουν οι Έλληνες να χάσουν αυτό που δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα, δηλαδή το φιλότιμο που χρειάζεται όσο τίποτα άλλο σήμερα", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, υπογράμμισε ότι "'αιφνιδιάστηκε ο λαός με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αφού ο Έλληνας πατούσε το κουμπί να δει και έβλεπε μια μαύρη οθόνη."

"Ενώ περιμέναμε κάτι καλύτερο, μας ήρθε μια ακόμη δοκιμασία ως έθνος", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος προς τους τρεις αρχηγούς της Κυβέρνησης τόνισε: "εκτιμάμαι τους αγώνες σας, για την λύση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων της χώρας αυτή την περίοδο."

"Επιτρέψτε μου όμως να ερωτήσω: Σκέφτεστε να καταργήσετε την Θεία Λειτουργία από την Ελληνική Τηλεόραση; Λυπάμαι αλλά δεν θα το επιτρέψει αυτό ο λαός μας", σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Δείτε παρακάτω το σημαντικό κήρυγμα του Σεβ. Θεσσαλονίκης.
communenews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ