2013-06-17 20:28:05
Φωτογραφία για Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Τι έγινε στη συνάντηση Λυκουρέντζου- τρόικας
Νέο χαράτσι θα πρέπει να ετοιμάζονται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς στη συνάντηση του υπουργού Υγείας με την τρόικα διαπιστώθηκε ότι οι δαπάνες του Οργανισμού έχουν ξεφύγει και επιβάλλονται άμεσα μέτρα. Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Τσεκούρι σε διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και άλλες παροχές αναμένεται να ρίξει το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης τουΑνδρέα Λυκουρέντζου με την τρόικα διαπιστώθηκε αυτό που όλοι καιρό τώρα γνωρίζουν: ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει οικονομικά. 

Η λύση αναμένεται να δοθεί τις επόμενες εβδομάδες καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο ανακοστολόγησης αλλά και διαφορετικής αποζημίωσης κάποιων εξετάσεων που θεωρούνται ακριβές και φαίνεται ότι εκτοξεύουν τα έξοδα. 

Βέβαια αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι και επισήμως πια ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος παραδέχτηκε και ότι η δαπάνη των φαρμάκων έχει ξεφύγει, διαψεύδοντας έτσι τον υφιστάμενο του αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα πανηγύριζε για τους στόχους που έχουν επιτευχθεί. 


Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας το πρώτο εξάμηνο υπάρχει υπέρβαση στα φάρμακα κατά 80-90 εκατ. ευρω αλλά τα χρήματα θα εισπραχθούν από τις φαρμακευτικές εταιρίες και τις υποχρεωτικές εκπτώσεις (claw back) . 

Στο ίδιο πλαίσιο και η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη που επεσήμανε ότι: «Ο ΕΟΠΥΥ είναι υπό επιτήρηση και η φαρμακευτική δαπάνη ξέφυγε». Η υφυπουργός Υγείας, Φ. Σκοπούλη μάλιστα φάνηκε να είναι δυσαρεστημένη μετά τη συνάντηση με την τρόικα βγαίνοντας πρώτη από την αίθουσα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ