2013-06-18 13:05:04
Φωτογραφία για Πρόστιμο στην Deutsche Βahn για μίζες στην Ελλάδα και την Αφρική
Πρόστιμο ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, επέβαλε γερμανικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης στην εταιρεία συμβούλων των γερμανικών σιδηροδρόμων, Deutsche Βahn, για χρήματα που έδωσαν αναφορικά με δουλειές σε τέσσερις χώρες Αφρικής και την Ελλάδα, το διάστημα από το 2002 ως το 2006.

Από τα εν λόγω χρήματα, 1 περίπου εκατομμύριο ευρώ διατέθηκε σε παράνομες πληρωμές και δόθηκε στην Αττικό Μετρό (για επέκταση στα νότια προάστια) και την ΕΡΓΟΣΕ για δουλειές των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Η DB International, θυγατρική της Deutsche Bahn, «λάδωνε» την τελευταία δεκαετία, και ενδεχομένως και παλιότερα, για να παίρνει συμβόλαια στις χώρες αυτές, όπως αναφέρεται.

«Για παράδειγμα στην Ελλάδα, στο δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη, το λιμάνι και την Κόρινθο» γράφει η εφημερίδα

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι δεν πρόκειται να συμμετέχουν ξανά σε δουλειές στην Ελλάδα και τις συγκεκριμένες χώρες της Αφρικής, καθώς, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ενδέχεται να παραβιάζουν τους νόμους.

Η ίδια η DB ανακοίνωσε ότι «είναι απαραίτητες βαθιές τομές και μία γενικότερη νέα αρχή» στις πρακτικές της, και ως εκ τούτου «αποσύρεται από δουλειές σε χώρες με εγνωσμένο υψηλό ρίσκο διαφθοράς».

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ