2013-06-18 14:16:59
Φωτογραφία για Πάτρα: Xαμός το πρωί στα Μποζαΐτικα - Ο Δήμος πήγε να γκρεμίσει αυθαίρετες μάντρες και οι ιδιοκτήτες... κυνήγησαν τα συνεργεία
Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί στις Δάφνες Μποζαϊτίκων όταν συνεργεία του Δήμου επιχείρησαν να κατεδαφίσουν αυθαίρετες μάντρες στην περιοχή. Οι ιδιοκτήτες κινήθηκαν απειλητικά προς τα συνεργεία εμποδίζοντάς τα τελικά να προχωρήσουν στην κατεδάφιση.

Ο Δήμος Πατρέων αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου:

Πάγια Αρχή της Δημοτικής Αρχής, είναι να απελευθερώσει όλες τους καταληφθέντες κοινόχρηστους χώρους και παραλίες, ώστε να αποδοθούν απρόσκοπτα σους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πατρέων, αποπειράθηκε σήμερα το πρωί, με συνεργεία και μηχανικούς του και παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, να προχωρήσει στην κατεδάφιση τριών αυθαίρετων μαντρών στην παραλία Μποζαϊτίκων και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Νηρέως (Δάφνες).

Πρόκειται για έκταση που ανήκει στο Δήμο βάσει της πράξης εφαρμογής στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και από την αγορά μέσω συμβολαίου, οποιουδήποτε εδαφικού τμήματος δεν ανήκε στον Δήμο.


Οι ιδιοκτήτες δηλαδή έχουν αποζημιωθεί, αρνούνται όμως να αποδώσουν τον κοινόχρηστο χώρο, θέλοντας να τον κρατήσουν περιφραγμένο, υποστηρίζοντας ότι έχουν κατασκευάσει τους φράχτες από το 1997, αλλά δεν τους ενόχλησε κανείς!

Έτσι σήμερα, κινήθηκαν απειλητικά κατά των συνεργείων, εμποδίζοντας την κατεδάφιση και αναγκάζοντάς τα να αποχωρήσουν. Το γεγονός καταγράφηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο Δήμος θα κινηθεί πλέον με την συνδρομή του Εισαγγελέα και της Νομικής του Υπηρεσίας, δεδομένου ότι είναι αποφασισμένος να αποδώσει την παραλία ελεύθερη στους πολίτες.

Το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου, συνεργεία του Δήμου Πατρέων, κατεδάφισαν ένα αυθαίρετο κτίριο που είχαν χτίσει Ρομά, επί της Στρυμώνος και Σικουτρή στην Έξω Αγυιά και αποτελούσε εστία μόλυνσης, αφού δεν πληρούσε τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Την κατεδάφισή του ζητούσαν επίμονα και επί σειρά ετών οι κάτοικοι της περιοχής. Έτσι, αφού ακολουθήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία και εκδόθηκαν όλα τα έγγραφα από τους αρμόδιους φορείς, ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ