2013-06-18 14:20:04
Φωτογραφία για Οι «μνηστήρες» για τον Δήμο Βόλου
Ένα χρόνο πριν από τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ένας – ένας οι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου στο Δήμο Βόλου άρχισαν να «αποκαλύπτονται», μέσα από συνεντεύξεις στα ΜΜΕ ή συζητήσεις στην τοπική κοινωνία και με τον τρόπο τους δείχνουν το ενδιαφέρον τους.

Το πολιτικό τοπίο παραμένει ρευστό και αυτονόητο είναι, ότι ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές δεν είναι σίγουρο πως θα διαμορφωθούν οι πολιτικές δυνάμεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και πως η τοπική κοινωνία θα αντιδράσει στην αναζήτηση ενός νέου προσώπου ή θα εμείνει στον τωρινό δήμαρχο, δίνοντας του την δυνατότητα με την ψήφο της, για μια νέα πενταετία πλέον, να διοικήσει το Δήμο Βόλου.

Ο Πάνος Σκοτινιώτης, είναι σίγουρο ότι αναζητά μια νέα εκλογή του, αν και ακόμη δεν το έχει δηλώσει επισήμως.

Δυο όμως στοιχεία, πρώτον η πολιτική αντιμετώπιση, κυρίως του πρώην Νομάρχη Απόστολου Παπατόλια σε τοποθετήσεις του για το Δήμο Βόλου και δεύτερον η δήλωση του στην ΔΗΜΑΡ ότι τον ενδιαφέρει να είναι παρών στην εσωκομματική μάχη της στήριξης του ως υποψηφίου στον Δήμο, αποδεικνύουν ότι επιθυμεί να είναι πάλι υποψήφιος μέσα από μια κίνηση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της πόλης, όπως είχε δηλώσει στο Ράδιο Ένα 102,5.


Θέτοντας ο κ. Σκοτινιώτης το περίγραμμα της νέας αυτής κίνησης που θα συγκροτηθεί το φθινόπωρο, μέσα στους μεταρρυθμιστές θέτει εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν σήμερα να είναι μέσα στη ΝΔ, τον κεντροαριστερό χώρο και την Αριστερά.

Σ’ αυτή του την προσπάθεια , ο κ. Σκοτινιώτης θα βρει αντιδράσεις, τόσο από τη ΝΔ, που είναι μπερδεμένη ιδεολογικά, αλλά την ταλανίζουν και προσωπικές έριδες στελεχών της, τόσο νέων, όσο και παλαιών.

Το ΠΑΣΟΚ, δεν θα έλεγε όχι στη στήριξη Σκοτινιώτη με την ελεγχόμενη από τον Κ. Καρτάλη νέα Νομαρχιακή, ενώ πολλά στελέχη του στο σημερινό Δ.Σ. θα τον ακολουθήσουν.

Η ΔΗΜΑΡ, έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και ήδη έχει ξεκινήσει «εμφύλιος» μεταξύ των στελεχών της για το ποιον θα στηρίξουν.

Αρκετά στελέχη είναι φίλοι του Π. Σκοτινιώτη, αλλά ο Απ. Παπατόλιας που πρόσφατα εντάχθηκε στο κόμμα του κ. Κουβέλη, έχει ήδη δημιουργήσει την δική του ομάδα, η οποία πιστεύει ότι είναι ο μοναδικός, ο οποίος μπορεί να κερδίσει τον Δήμο, αλλά και με τα προτερήματα που διαθέτει να ενώσει ένα μεγάλο κομμάτι του Βολιώτικου λαού.

Ο Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος ενδιαφέρεται μέσα από μια κίνηση πολιτών να αγκαλιάσει μεγάλες μάζες του Βολιώτικου λαού, ήδη γνωρίζουμε ότι καθημερινά κάνει πολλές συζητήσεις και μάλιστα η υποψηφιότητα του, φαίνεται ότι θα στηριχτεί από μεγάλες δυνάμεις της ΝΔ, που βλέπει ότι δεν υπάρχει από το χώρο τους το άτομο που μπορεί να διεκδικήσει το Δήμο, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, μπαίνοντας ταυτόχρονα στη μεγάλη δεξαμενή του Κεντροαριστερού χώρου, το μέρος της οποίας, έχει στρέψει το πρόσωπο της προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Παρασκηνιακά, γίνονται συζητήσεις, χωρίς όμως να έχουν ακόμη πάρει σάρκα και οστά πολιτικές συμφωνίες, διότι ακόμη ένα όνομα, αυτό του Δημήτρη Πιτσιώρη, ακούγεται ότι μπορεί να ενώσει μεγάλες δυνάμεις Βολιωτών, συμπεριλαμβανόμενες και της ΝΔ.

Ο πρώην δήμαρχος, έχει εμπειρία και πολλά στελέχη απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους που στηρίζουν αυτή την ώρα την τρικομματική κυβέρνηση, τον εμπιστεύονται και συζητούν μαζί του, χωρίς όμως να έχει αποφασίσει ο ίδιος αν θα διεκδικήσει να είναι επικεφαλής σχήματος.

Σε όλες αυτές τις συζητήσεις, για τα προαναφερόμενα πρόσωπα, δεν μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που σίγουρα θα κατέβει με δικό του υποψήφιο, όπως και το ΚΚΕ, το οποίο μάλλον θα καταλήξει στον Απ. Νάνο.

Με δικό της ψηφοδέλτιο θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές και η Χρυσή Αυγή, χωρίς όμως να αποκλείει συνεργασία με πρόσωπο ανεξάρτητο στο δεξιό χώρο, που θα πρωτοεμφανιστεί στην πολιτική σκηνή του Βόλου.

Τι παίζεται στη ΝΔ;

Έντονη συζήτηση υπάρχει στη ΝΔ για το ποιος θα υποστηριχτεί ως Δήμαρχος Βόλου.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Θαν. Νάκος, ήταν μια μεγάλη απώλεια για την πολιτική και τον Δήμο Βόλου και ότι μόνον μια δική του υποψηφιότητα θα ένωνε τις δυνάμεις της ΝΔ και αυτήν ακόμη την Ζέττα Μακρή, που σε ανύποπτο χρόνο το είχε δηλώσει.

Ο Θαν. Νάκος όμως δεν υπάρχει στη ζωή και οι Νεοδημοκράτες έχουν χωριστεί σε ομάδες και ομαδούλες, θέτοντας και προσωπικές φιλοδοξίες να ηγηθούν ψηφοδελτίων.

Ο γιατρός, Γ. Μουλάς, είναι ένας εξ αυτών. Ήδη έχει προσεγγίσει πολλούς πολιτικούς του φίλους, αλλά και Ολυμπιακούς, καθότι φίλος ένθερμος του συλλόγου, και θέλει να προχωρήσει στην συγκρότηση ψηφοδελτίου, ζητώντας αργότερα και την στήριξη του κόμματος του.

Ο Γ. Μουλάς, έχει όμως μικρές δυνατότητες να προσεγγίσει άλλες πολιτικές δυνάμεις, και θα στηριχτεί στον Ολυμπιακό με αντίπαλο φυσικά τους φίλους της Νίκης, αλλά και ως γιατρός, σε αυτούς που θεράπευσε.

Το σχήμα όμως αυτό «αδυνατίζει», διότι τις τελευταίες ημέρες, έντονες είναι οι διεργασίες από τον δικηγόρο Μιχάλη Μιτζικό, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και απ’ αυτούς που βοήθησαν την ομάδα στη μάχη της δικαίωσης της.

Ο κ. Μιτζικός, την Κυριακή πήρε μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και εκλέχτηκε σύνεδρος, οπότε πέτυχε τον πρώτο στόχο του.

Ο «ερυθρόλευκος» παράγοντας, είχε τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις, όχι βέβαια για να βγει σύνεδρος, αλλά να ηγηθεί ψηφοδελτίου στο Δήμο Βόλου. Συναντήθηκε με στελέχη και εκλεγμένους της ΝΔ, αλλά και δημοσιογράφους ζητώντας την στήριξη τους.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι πίσω από τον κ. Μιτζικό είναι ο πρώην (;) παράγοντας της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, που φτάνουν από διαφορετικές πηγές, θέλει να εμπλακεί στις τοπικές εκλογές, για να βγάλει τον δικό του δήμαρχο στην πόλη, υποστηρίζοντας ίσως και το ψηφοδέλτιο του κ. Μουλά ή ζητώντας συνένωση τους.

Πέραν των ονομάτων που αναφέραμε, ακούστηκε και το όνομα του πρέσβη Ντίνου Κανέλλου, ο οποίος είναι Βολιώτης και τα τελευταία χρόνια ως διπλωμάτης υπηρέτησε σε Αργυρόκαστρο, Τίρανα, Πρίστινα, Βαρκελώνη και Μπρατισλάβα.

Ο κ. Κανέλλος, εχει συγγενείς και φίλους στην πόλη του Βόλου και σε κάποια χρονική στιγμή, δήλωσε το ενδιαφέρον του, αλλά πέραν τούτου…ουδέν.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ