2013-06-18 20:25:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Eγκαινιάζεται την Πέμπτη το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το «Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων». Πρόκειται για το Μουσείο που δωρήθηκε από το «Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών» και η εγκατάστασή του αποφασίστηκε να γίνει στις αίθουσες Hansen του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, προκειμένου να λειτουργήσει με τη διοικητική ευθύνη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η δωρεά έγινε αποδεκτή και ανετέθη στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων η ευθύνη εγκατάστασης και λειτουργίας του Μουσείου στο παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο.

Η Επιστημονική Επιμέλεια του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, ανατέθηκε στον συντηρητή έργων τέχνης και Μουσειολόγο, Ξενοφώντα Αργ. Παπαευθυμίου, ο οποίος ανέλαβε τη μελέτη εγκατάστασης των αντικειμένων, συγγράφοντας και τα κείμενα τεκμηρίωσης και σήμανσης, ενώ την επιμέλεια των αρχείων και των συλλογών είχε η εκπαιδευτικός Τίνα Γ. Παπασωτηροπούλου.

Το υλικό της έκθεσης κατανεμήθηκε και αποτελείται από τις ενότητες κατοικίας, αμπελουργίας, κτηνοτροφίας, υφαντικής, ενώ ξεχωριστεί θέση κατέχουν τα εργαστήρια πιλοποιίας, υποδηματοποιίας, κηροπλαστικής και τυπογραφίας.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων, θα λειτουργεί με θερινό ωράριο 10.00 – 13.00 και 20.00-22.00 έως το τέλος Ιουλίου , ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ισχύσει νέο πρόγραμμα λειτουργίας , στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα κομμάτια από το iphone 5S
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα κομμάτια από το iphone 5S
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ