2013-06-19 10:26:06
Φωτογραφία για Μέτωπο ΕΡΤ: Κερδίσαμε μία μάχη. Ο αγώνας συνεχίζεται...
Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα τώρα αρχίζουν.

Μαύρο ήθελε η κυβέρνηση, μαύρο και πήρε.

Το ΣτΕ, παρότι αποτελεί το τελευταίο κυβερνητικό καταφύγιο νομιμοποίησης των μνημονιακών πολιτικών, κάτω από την ανεξάντλητη ισχύ του λαϊκού κινήματος, ανέστειλε την υπουργική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Με το λαό στην πρώτη γραμμή της μάχης, η ΕΡΤ παρέμενε ανοιχτή όλες αυτές τις μέρες παρά τις επιταγές της τρικομματικής χούντας. Τώρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ, ξανανοίγει και επίσημα.

Η αυτόματη αντίδραση του ελληνικού λαού που συγκεντρώθηκε αμέσως με την ανακοίνωση του κλεισίματος, στο ραδιομέγαρο και στα κτήρια της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα, θορύβησε τους κρατούντες.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω από την πρώτη στιγμή αναγνωρίζοντας την κομβική σημασία αυτής της μάχης διέθεσε όλες τους τις δυνάμεις στην υπεράσπιση τόσο του δικαιώματος στην εργασία των 2.700 εργαζομένων όσο και βασικότερα του δικαιώματος του λαού στην δημόσια ενημέρωση και τον πολιτισμό.


Στην ΕΡΤ δεν πήγαμε σαν φιλοξενούμενοι γιατί απλά η ΕΡΤ ανήκει σε όλο το λαό.

Το Κίνημα μας από την πρώτη ημέρα συμμετείχε σε συσκέψεις με τους υπευθύνους των εργαζομένων και ανέλαβε ένα σημαντικό τμήμα της περιφρούρησης του αγώνα με την συμμετοχή δεκάδων μελών του.

Η παρουσία μας ήταν συνεχής, με βάρδιες, επί 24ωρου βάσης και έπαιξε σημαντικό ρόλο, μαζί με όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις, για να μην σημειωθεί κανένα απρόοπτο.

Τέτοιες νίκες αποτελούν γροθιά στο στομάχι του αυταρχισμού και ρίχνουν φως στο μαύρο σκοτάδι και τη δυστυχία που περιστοιχίζει την κοινωνία μας.

Βέβαια, οι κρισιμότερες μάχες είναι μπροστά μας και όσον αφορά στην ΕΡΤ αλλά και σε όλα τα άλλα μέτωπα.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και ο λαός δεν πρέπει να δείξει κανένα εφησυχασμό, εξ άλλου η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) δεν ακυρώθηκε. Ζητάμε την άμεση κατάργηση της ΠΝΠ.

Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία όλων των πραγματικά σκληρά εργαζομένων και φυσικά όχι των κομματικών εγκάθετων καλοθρεμένων παπαγάλων με τις παχυλές αμοιβές.

Οι κυβερνώντες και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν ετοιμάζουν μαχαιροπήρουνα για την αμύθητη κινητή και ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ.

Οι μεγάλες μάχες βρίσκονται μπροστά! Πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας μας για την ανατροπή των μαύρων κυβερνήσεων που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω σε έναν σκοτεινό εργασιακό, κοινωνικό και πολιτιστικό μεσαίωνα.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό!! Στο χέρι μας είναι να την πάρουμε πίσω. Για μια ΕΡΤ εκφραστή των λαϊκών συμφερόντων στην ενημέρωση και στον πολιτισμό!

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω κλιμακώνει τον αγώνα του και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του λαϊκού κινήματος όλο το επόμενο διάστημα.

Να γίνει η ΕΡΤ το εφαλτήριο για τα Πολυτεχνεία του σήμερα.

epitropesdiodiastop.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ