2013-06-19 10:22:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεκινά σήμερα η πολύκροτη δίκη των λιμενικών που κατηγορούνται για κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών
Ξεκινά σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας η εκδίκαση της υπόθεσης των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω του λιμανιού της πόλης, με βασικούς κατηγορούμενους λιμενικούς, ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαπούς.

Δύο από τους λιμενικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα μετά από συνεχείς αναβολές, υπέβαλαν μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης τους, αίτηση προτίμησης, ζητώντας την επίσπευση έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ και πάλι μέσω του δικηγόρου τους το Πάσχα είχαν υποβάλλει και αίτηση προτίμησης πινακίου, ώστε η υπόθεση τους να «τοποθετηθεί» ψηλά στο πινάκιο και να έχει καλή σειρά προτεραιότητας, κάτι που τελικά έγινε δεκτό.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά και την απόφαση παραπομπής στο Τριμελές Εφετείο της υπόθεσης από την Πρόεδρο του Μονομελούς Εφετείου με το αιτιολογικό πως είναι αναρμόδιο το συγκεκριμένο δικαστήριο να εξετάσει την υπόθεση, οι δυο λιμενικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μετά την αποκάλυψη του θέματος, είχαν υποβάλλει και πάλι αίτηση προτίμησης, με την οποία ζητούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.


Ήταν η δεύτερη φορά που οι εν λόγω λιμενικοί υπέβαλαν σχετικό αίτημα στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012 . Οι λιμενικοί πάντως από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 25-11-2008, μετά από αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με τους άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος. Κατά τη συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες, με την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή άλλων επτά ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 15 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι λιμενικοί, και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαποί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής ομάδας, ωστόσο ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση διαφεύγει της σύλληψης.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ