2013-06-20 10:33:40
Φωτογραφία για Υγεία: Ο ύπνος απομακρύνει τον κίνδυνο διαβήτη
Άλλη μία μελέτη που επιβεβαιώνει πόσο πολύτιμος είναι ο ύπνος για την υγεία παρουσιάστηκε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, όσοι κοιμούνται περισσότερο το σαββατοκύριακο, προκειμένου να αναπληρώσουν τον ύπνο που έχασαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από διαβήτη τύπου 2.

Τη μελέτη διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, οι οποίοι μελέτησαν την κατάσταση της υγείας υγιών ανδρών με μέσο όρο ηλικίας τα 29 χρόνια, οι οποίοι για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών συνήθιζαν να κοιμούνται περίπου έξι ώρες τη μέρα.

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου φρόντιζαν να αναπληρώνουν τις χαμένες ώρες ύπνου, γεγονός που αποδείχθηκε ιδιαιτέρως σημαντικό για την υγεία τους.

Κι αυτό γιατί διαπιστώθηκε πως όσοι ξεκουράζονται αρκετά στο τέλος της εβδομάδας έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, επειδή όταν αναπληρώνουν τον ύπνο που έχουν χάσει, βοηθούν την ινσουλίνη να λειτουργήσει στον οργανισμό τους καλύτερα.


Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα ρυθμίζονται πιο αποτελεσματικά, άρα ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη απομακρύνεται.

Ο διαβήτης τύπου 2 έχει συνδεθεί σε πολλές έρευνες με την έλλειψη ύπνου, αλλά και με την παχυσαρκία, η οποία προκαλεί ουκ ολίγα προβλήματα υγείας.

Οι επιστήμονες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Ενδοκρινολογίας, που διεξήχθη στο Σαν Φρανσίσκο, τονίζοντας ότι παρόλο που οι συμμετέχοντες ήταν μόνο άνδρες, η ευεργετική επίδραση του ύπνου στις γυναίκες είναι ακόμα πιο έντονη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ