2013-06-20 12:11:56
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 20-6-13
Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι το μέλλον της ΕΡΤ, οι εξελίξεις στην κυβέρνηση και το ΣτΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΟΚΕΡΤ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρίτη κατά σειρά σύσκεψη των αρχηγών σήμερα στις 8.30 το βράδυ. Σοβαρή πρόταση Σαμαρά για να βρεθεί λύση:1. Νέος φορέας με 1.200 εργαζομένους. 2.Απολύονται οι διπλοθεσίτες και οι επίορκοι. 3. Κλείνουν και οι ορχήστρες και το περιοδικό".

ΕΘΝΟΣ: "Επώδυνος τοκετός για νέα συμφωνία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα το βράδυ η τρίτη και τελική σύσκεψη των "τριών". Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων. Πιο γρήγορα ο ανασχηματισμός. Πρωτοβουλίες Σαμαρά για εκτόνωση της έντασης στην κυβέρνηση. Κοινή στάση από Βενιζέλο και Κουβέλη σε όλα τα ζητήματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "ΝΕΡΙΤ ΑΕ. Στα εβραϊκά="Αναμμένη Επτάφωτος Λυχνία"!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νεριτ είναι... εβραϊκή λέξη και μάλιστα όχι ό,τι και να 'ναι, αλλά "ιερό" όνομα των Εβραίων που σχετίζεται με τη γιορτή τους, την Χανουκά και σημαίνει "αναμμένη λυχνία" και ή "αναμμένο φως". Το σήμα-κατατεθέν του εβραϊσμού".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Συμφωνία πακέτο ή...."

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην αποψινή τρίτη συνάντησή τους αναζητείται ο συμβιασμός των εταίρων της συγκυβέρνησης με την κάθε πλευρά να επιχειρεί για λόγους γοήτρου να εμφανιστεί ότι έχει τις λιγότερες απώλειες. Συζητούν λύση-πακέτο για να αποφύγουν πρόωρες κάλπες, τις οποίες δεν επιθυμεί κανείς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πιο κοντά οι αρχηγοί. Το μπαλάκι σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πράσινο φως για μεταβατικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στον οποίο θα απασχοληθούν οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ με συμβάσεις λίγων μηνών. Μετά από αξιολόγηση θα επιλεγούν οι υπάλληλοι που θα στελεχώσουν το νέο φορέα. Πυρετώδεις συνεδριάσεις σήμερα στα κομματικά όργανα ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για να εγκρίνουν το πλαίσιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τη λειτουργία της κυβέρνησης".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάς πνίγεται σε μία κουταλιά νερό"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "άφωνος παρακολουθεί ο ελληνικός λαός, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι, τα τεκταινόμενα. Επί μια εβδομάδα έχει προκληθεί μια πρωτοφανής κυβερνητική κρίσις, έχουν σταματήσει τα πάντα και η χώρα τελεί υπό την απειλή εκλογών, λόγω μιας αποφάσεως για το προσωρινό κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασεως."

Η ΑΥΓΗ: "Δίνουν την ΕΡΤ, παίρνουν οφίτσια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τεχνητή συγκόλληση για ολιγόμηνη παράταση του βίου της κυβέρνησης και αποφυγή της άμεσης κατάρρευσης επιχειρούν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, και Κουβέλης θυσιάζοντας την ΕΡΤ. Οι πρόεδροι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, συναντώνται για τρίτη φορά σήμερα το βράδυ για να επικυρώσουν τη συμφωνία τους, που φέρεται να προβλέπει την κατάργηση της ΕΡΤ με απόλυση όλων (2.600) των εργαζομένων και την άμεση ει δυνατόν, λειτουργία κάποιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με πολυ μικρότερο αριθμό εργαζομένων εως ότου δημιουργηθεί ο μόνιμος φορέας."

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ωρα...ΣτΕ για την τρικομματική"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνέρχεται σήμερα στις 6 το απόγευμα κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ προκειμένου να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η ΚΥΑ για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αργότερα στις 8.30 θα γίνει η κρισιμότερη σύσκεψη των τριών αρχηγών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν οριστικά τόσο για το θέμα της ΕΡΤ, όσο και για διάφορα ζητήματα κυβερνητικής λειτουργίας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σκληρά παζάρια για νέα μοιρασιά"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβερνητικών εταίρων παίχτηκε χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, είναι πρόθυμοι να βάλουν "νερό στο κρασί τους" και αναζητούν εύσχημο τρόπο αναδίπλωσης για το λουκέτο στην ΕΡΤ".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Αντάλλαξαν την ΕΡΤ για μερτικό στην εξουσία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χρησιμοποιώντας επί της ουσίας ως άλλοθι τις απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επιχείρησαν να διεκδικήσουν ένα ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο εξουσίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης, επισείοντας προς τον πρωθυπουργό την απειλή της άμεσης προσφυγής στην κάλπη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελική σύσκεψη για επανεκκίνηση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τελική σύσκεψη με στόχο την "επανεκκίνηση" της κυβέρνησης και την αποτροπή πρόωρων εκλογών θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των κ.Ευαγ.Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα θέματα της ΕΡΤ και της λειτουργίας της κυβέρνησης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κάρτες:6+1 λύσεις για κούρεμα έως 80%"

Η εφημερίδα γράφει "τι να κάνουν όσοι δεν μπήκαν στο νόμο Χατζηδάκη και χρωστούν πάνω από τέσσερις δόσεις. Ποια είναι τα δυνατά χαρτιά στη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες."

Ο ΛΟΓΟΣ: "Παράταση στο... θρίλερ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, η τρίτη μέσα στην ίδια εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ, με αντικείμενο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ΕΡΤ."

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα η Περιφερειακή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αρχίζουν σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 10 το πρωί, οι εργασίες της Περιφερειακής Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τρίτη και τυχερή! Προς λύση στην παράταση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε λύση πακέτο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την αναβάθμιση της συνεργασίας στην κυβέρνηση οδεύουν οι τρεις αρχηγοί στην προγραμματισμένη για απόψε τρίτη συνάντησή τους. Και από τα τρία κόμματα εκφράζεται αισιοδοξία ότι παρά τις επιμέρους διαφορές θα επιτευχθεί συμφωνία που θα αποτρέψει τις εκλογές".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ολα στο μαύρο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "συνεχίζεται σήμερα 8.30 μμ το σίριαλ "οι τρεις στο Μαξίμου". Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης βάζουν το ΣτΕ "φερετζέ" για τον συμβιβασμό τους. Στην πραγματική ζωή, οι νέες "μαύρες τρύπες" σκοτώνουν το κοινωνικό κράτος".

City Press: "Παράταση στη ρευστότητα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα συνάντηση των τριών αρχηγών σήμερα το βράδυ. "Σιγή ασυρμάτου" για το περιεχόμενο της χθεσινής σύσκεψης. Αδυναμία αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων της χώρας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σκληρό παζάρι για τη διακυβέρνηση"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αγωνιώδης... προσπάθεια για αποφυγή των εκλογών"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρατείνεται το αδιέξοδο της συγκυβέρνησης για το θέμα της ΕΡΤ, καθώς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν κατέληξαν χθες σε συμφωνία και θα ξανασυναντηθούν σήμερα το βράδυ σε μια ύστατη προσπαθεια επίτευξης συμβιβαστικής λύσης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βήμα για απεμπλοκή"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αποκλιμάκωση φαίνεται να οδεύει η πολιτική ένταση των τελευταίων ημερών με επίκεντρο το "λουκέτο" στην ΕΡΤ. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη δεύτερη χθεσινή τους συνάντηση, αν και δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία, έθεσαν τις βάσεις για επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνοχής με αρχήτην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Προσέγγιση βήμα βήμα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "βήμα βήμα επιχειρούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όχι μόνο για το θέμα της ΕΡΤ, αλλά γενικότερα για τη λειτουργία της κυβέρνησης, με την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας τους.Σήμερα θα συναντηθούν εκ νέου στις 20.30 και αφού προηγουμένως συνεδρίασουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ."

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απεμπλοκή από το αδιέξοδο ζητεί το κυβερνητικό σχήμα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σύντονες προσπάθειες για απεμπλοκή από το αδιέξοδο που προκάλεσε η απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ ΑΕ καταβάλλουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, οι οποίοι θα συναντηθούν και πάλι στις 8.30 απόψε. Η πολύωρη, πέραν των τριών ωρών συνάντησή τους, χθες το απόγευμα, επιβεβαίωσε ότι οι κ.κ.Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης "ξορκίζουν" το ενδεχόμενο και νέας προσφυγής στις κάλπες, αντιλαμβανόμενοι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, αλλά και τις σοβαρότατες συνέπειες για τη χώρα από τη διενέργεια και τριτων εθνικών εκλογών σε διάστημα ενός έτους".

Πηγή: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης 20 Ιουνίου με μια ματιά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/111411#ixzz2WkHVNlsH
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ