2013-06-21 08:42:06
Φωτογραφία για Δυτική Aιγιάλεια: Τα σχέδιά σας, τρομάζουν...
Επανήλθαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της δυτικής Αιγιάλειας για το θέμα του ΧΥΤΑ της Παπανικολού, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη τύπου του δημάρχου. Η νέα ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μετά τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Αιγίου, επιβεβαιώθηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας και με το χειρότερο τρόπο, οι φόβοι που μας διακατέχουν σχετικά με το ΧΥΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ.

Παραθέτουμε αυτούσιο το συγκεκριμένο κομμάτι:

«ε. Μετά από 18 χρόνια συζητήσεων, αμφισβητήσεων κλπ. προχωρά η κατασκευή ΧΥΤΑ στην Παπανικολού επιδιώκοντας μεσοπρόθεσμη λύση του προβλήματος των στερών αποβλήτων του Δήμου μας, που αποτελεί σήμερα δυσβάσταχτη οικονομική πληγή. Παράλληλα συμμετέχουμε ως ΦΟΔΣΑ μαζί με το Δήμο Καλαβρύτων στη δημιουργία του εργοστασίου στο Φλόκα Αχαΐας ώστε να λυθεί δια παντός το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων. Έργο που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός τριετίας από σήμερα, και τότε πια δεν θα υπάρχει ανάγκη ύπαρξης ούτε του ΧΥΤΑ Αιγείρας ούτε του ΧΥΤΑ Παπανικολού.»


Δηλαδή, δηλώνει απερίφραστα και χωρίς να φοβάται τίποτα και κανέναν ο κ. δήμαρχος, ότι θα γίνει διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αφού ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 7.500.000 € (χωρίς να συνυπολογισθεί το κόστος λειτουργίας και συντήρησης εάν ποτέ λειτουργήσει), τα οποία θα δαπανηθούν για ένα έργο που σε 3 χρόνια το πολύ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Τότε με ποια λογική το κάνει; Και μην βιαστεί να πει ότι πρέπει να απαλλάξει τους δημότες από το υπέρογκο κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων. Επίσημα το κόστος αποκομιδής είναι 1.300.000 € / έτος, δηλαδή 3.900.000 € για 3 χρόνια. Αυτό το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από την κατασκευή του παράνομου ΧΥΤΑ. Τι είδους αριθμητική και κυρίως τι είδους λογική, είναι αυτή που επιβάλλει να προχωρήσουν στην καταστροφή του περιβάλλοντος, των νερών και των πηγών που ΔΕΝ είδε στην Παπανικολού; Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την εμμονή;;

Ο κ. δήμαρχος, δηλώνει επίσημα ότι θα θάψει σύμμικτα απορρίμματα, με επικίνδυνα απόβλητα, πάνω σε υδροφόρο ορίζοντα και θα τα εγκαταλείψετε εκεί, όταν όλοι ξέρουμε ότι οι μεμβράνες που θα τοποθετηθούν έχουν ζωή 7 χρόνια. Αλίμονο και στην Ανατολική και στη Δυτική Αιγιαλεία.

Σε άλλο σημείο δηλώνει: «Επίσης βασική προϋπόθεση και μέλημα της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η διατήρηση της Διαχειριστικής Επάρκειας του Δήμου …….». Σε απλά ελληνικά η λέξη «διατήρηση» σημαίνει ότι ο δήμος ΕΧΕΙ Διαχειριστική Επάρκεια και τη διατηρεί.

Σύμφωνα όμως με δηλώσεις του κ. Κατσιφάρα: «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκτελεί το έργο ΧΥΤΑ ΠΑΝΑΝΙΚΟΛΟΥ, επειδή ο Δήμος ΔΕΝ διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια.»

Καλούμε το δήμαρχο, αντί να κάνει κωλοτούμπες και να ζητάει «συγνώμη, αλλά θα σε σκοτώσω, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς» , καλούμε τον κ. Κατσιφάρα αντί να κάνει «αυτοψία» στο λιμάνι Αιγίου, καθώς και τον κ. Αγγελάκα που εξακολουθεί να μην εφαρμόζει το νόμο, να κάνουν ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ. Τα σχέδιά σας τρομάζουν κύριοι και οι ευθύνες σας είναι μεγάλες. Αφήστε τα πολιτικά και προεκλογικά παιχνίδια, σε μια κατεστραμμένη Ελλάδα.

Ακόμα και τώρα μπορείτε να σταματήσετε το έγκλημα στην ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ".

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υποστήριξη #hashtags και στο Facebook
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υποστήριξη #hashtags και στο Facebook
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ