2013-06-21 08:45:03
Φωτογραφία για Στο δικαστήριο ο Μέσι
Σε ισπανικό δικαστήριο κλήθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, σχετικά με τους ισχυρισμούς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για φορολογική απάτη. Ο Μέσι - ο οποίος έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον τίτλο του κορυφαίου σε ολόκληρο τον κόσμο – και ο πατέρας του κατηγορούνται για φοροδιαφυγή άνω των τεσσάρων εκατ. ευρώ από το ισπανικό κράτος. Και οι δύο προς το παρόν έχουν αρνηθεί τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται πως η ετήσια αμοιβή του Μέσι από τη «Μπάρτσα» είναι περίπου 16 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο τον κατατάσσει στους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη. Ο ίδιος και ο πατέρας του κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν το ισπανικό δημόσιο τρεις φορές συνολικά, ενώ σε περίπτωση που ο Μέσι καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έξι ετών.

Μετά τους ισχυρισμούς για φοροδιαφυγή, ο ποδοσφαιριστής έγραψε στο Facebook: «Δεν έχουμε διαπράξει ποτέ οποιαδήποτε παράβαση. Πάντοτε εκπληρώνουμε όλες τις φορολογικές μας υποχρεώσεις». Και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα έχει δηλώσει ότι είναι βέβαιος για την αθωότητα του Αργεντινού. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί είναι μία «πληγή» για τον διάσημο ποδοσφαιριστή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Ευρώπη η Ξάνθη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Ευρώπη η Ξάνθη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ