2013-06-21 12:19:03
Φωτογραφία για Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων στη Λέσβο
Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων με αντικείμενο «Αξιολόγηση γεωτόπων – Διαχείριση Γεωπάρκων και ανάπτυξη του γεωτουρισμού» οργανώνει από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2013 στη Λέσβο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων. Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων οργανώνεται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στο Θερινό Σχολείο ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν υποψήφιοι διδάκτορες, στελέχη γεωπάρκων, υπεύθυνοι φορέων τουρισμού, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης από τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, το Ιράν, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κίνα, το Μεξικό, την Πορτογαλία, την Τανζανία, την Τσεχία, τη Χιλή και την Ελλάδα και θα διδάξουν διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων, επιστήμονες και ερευνητές οι οποίοι αποτελούν κορυφαίους επιστήμονες από την Ευρώπη και την Ιαπωνία που ασχολούνται με θέματα διαχείρισης και ανάδειξης Γεωπάρκων και ανάπτυξης του γεωτουρισμού.


Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις κοινωνικές, οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικές διαστάσεις των γεωπάρκων σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει για την ανάπτυξη του γεωτουρισμού και το ρόλο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην προστασία των φυσικών και γεωλογικών μνημείων. Το θερινό σχολείο θα απασχολήσουν επίσης θέματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση των γεωτόπων και τον τρόπο που αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μπορούν να συνυπάρξουν με την προστασία φυσικών περιοχών και μνημείων. Παράλληλα θα παρουσιαστούν θέματα θεσμικής οργάνωσης και διαχείρισης γεωπάρκων καθώς και επιτυχημένα παραδείγματα διαχείρισης γεωπάρκων από τον ευρωπαϊκό χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου https://geoparks2013.pns.aegean.gr, e-mail: [email protected], Tηλέφωνο: 2251047033.

lesvosnews.net
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΕΛΕΙ... ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Ο ΧΟΡΝΕΡ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΕΛΕΙ... ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Ο ΧΟΡΝΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ