2013-07-05 19:30:07
Φωτογραφία για Το Audi e-tron quattro νικητής και πάλι στο LeMans
Για δεύτερη συνεχή φορά, η Audi κέρδισε το Le Mans 24 Hours με ένα υβριδικό, τετρακίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο, συνεχίζοντας έτσι την μοναδική ιστορία επιτυχίας του στον πιο σημαντικό αγώνα αντοχής στον κόσμο.

Νικητές του αγώνα ήταν οι οδηγοί Loïc Duval (F), Tom Kristensen (DK) και Allan McNish (GB).

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δωδέκατος θρίαμβος για την ομάδα με σήμα τους τέσσερις κύκλους στο Le Mans πραγματοποιήθηκε σ’ έναν από τους πιο δύσκολους και πιο σκληρούς αγώνες. Μετά από μια αλλαγή στους κανονισμούς που έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα τρία Audi R18 e-tron quattro θα μπορούσαν - κατά μέσο όρο – να πραγματοποιήσουν δύο γύρους λιγότερους με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ από ότι ο κύριος αντίπαλος τους τη Toyota. Οι οδηγοί της Audi έπρεπε να αντισταθμίσουν τα επιπλέον πιτ - στοπ με ταχύτερους χρονικά γύρους στην πίστα - και το κατόρθωσαν σε καιρικές συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες αφού δυνατή βροχή έπεφτε κατά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.


Τα τρία Audi R18 e-tron quattro, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ένα ηλεκτροκίνητο εμπρόσθιο άξονα ήταν τα ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

"Χρωστάμε τη δωδέκατη νίκη της μάρκας μας στο Le Mans χάρη στο συνεπές, καινοτόμο πνεύμα των μηχανικών μας, στην άνευ όρων δέσμευση ολόκληρης της ομάδας, τις δεξιότητες και τα γερά νεύρα των οδηγών μας. Εκ μέρους της Audi, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια γι’ αυτή την επιτυχία”, δήλωσε ο Rupert Stadler, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG, ο οποίος, ως συνήθως, παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα. “Αυτό σηματοδοτεί μια άλλη μεγάλη επιτυχία για την Audi καθώς το υβριδικό σύστημα μας δοκιμάστηκε επιτυχώς και θα επικρατήσει στις νέες τεχνολογίες από τις οποίες θα επωφεληθούν οι πελάτες μας" συμπλήρωσε ο κ. Stadler.

Τα Audi R18 e-tron quattro ήταν εφοδιασμένα με καινοτόμα συστήματα ψύξης του κινητήρα και προβολείς πορείας LED που βοήθησαν στο μέγιστο για τον καλύτερο φωτισμό των αυτοκινήτων στα δύσκολα σημεία του αγώνα και αποδείχθηκε κρίσιμο πλεονέκτημα.

«Γνωρίζαμε ότι, αν μη τι άλλο λόγω των κανονιστικών απαιτήσεων, θα ήταν πολύ δύσκολο για μας φέτος», σχολίασε ο επικεφαλής της Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich και συμπλήρωσε: "Όπως ήταν αναμενόμενο, η Toyota ήταν ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος - αλλά τα Audi R18 e-tron quattro ήταν σε μια κατηγορία από μόνα τους. Ευχαριστώ όλη την ομάδα που εργάστηκε για μήνες για την επίτευξη αυτής της επιτυχίας".

Η δωδέκατη νίκη της Audi στο Le Mans επιτεύχθηκε με τον αριθμό '2 'Audi R18 e-tron quattro και οδηγούς τους Loïc Duval (Γαλλία), Tom Kristensen (Δανία) και Allan McNish (Σκωτία). Για τον Duval, ο οποίος είχε κερδίσει την pole position, αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία στο κλασικό γαλλικό αγώνα αντοχής και η τρίτη για τον Allan McNish. Ο Tom Kristensen, ο οποίος είναι και ο μόνος κάτοχος του ρεκόρ του αγώνα από το 2005, θριάμβευσε για ένατη φορά.

Το νικηφόρο Audi R18 e-tron quattro έτρεξε για 24 ώρες χωρίς το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα. Duval / Kristensen / McNish πήραν το προβάδισμα στις 21:43 το βράδυ του Σαββάτου και δεν εγκατέλειψαν μέχρι που διέσχισαν τη γραμμή του τερματισμού στις 15:00 την Κυριακή. Οι τρεις οδηγοί της Audi πέτυχαν τον κρίσιμο-γύρο/πλεονέκτημα σε σχέση με το δεύτερο κατά σειρά αντίπαλο, το αυτοκίνητο της Toyota, σε πρώιμο στάδιο κι έτσι διατηρήθηκε σε όλη τη διαδρομή μέχρι το τέλος, ακόμη και σε μερικές χαοτικές συνθήκες με καταρρακτώδη βροχή.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ