2013-07-15 12:09:07
Φωτογραφία για Αποκαλύψεις Σμαραγδή για τη νέα του ταινία σχετικά με τον Καζαντζάκη
Ο σκηνοθέτης έδωσε στο κοινό λεπτομέρειες για τη νέα ταινία που θα αφορά στη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη. Του χρόνου τέτοιο καιρό , εκτός δραματικού απροόπτου, θα έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή. Η ταινία θα αφορά τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, του μεγάλου κρητικού συγγραφέα που παραμένει ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος Έλληνας πνευματικός δημιουργός ανά τον κόσμο.

Ο σκηνοθέτης αμέσως μετά την προβολή του ‘Γκρέκο’ χθες το βράδυ στο δημοτικό κινηματογράφο του Ηρακλείου στην Πύλη Βηθλεέμ, συνομίλησε με το κοινό για την ταινία εξηγώντας γιατί επέλεξε Καζαντζάκη και όχι Καποδίστρια και αποκάλυψε λεπτομέρειες για το καινούργιο έργο που ετοιμάζει…Είπε ότι το σενάριο είναι πλέον έτοιμο, έδωσε μάλιστα και ορισμένες χαρακτηριστικές σκηνές, ενώ είπε ότι ο ίδιος έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα υποδυθεί τον Καζαντζάκη, αλλά και άλλους πρωταγωνιστές όπως ο Γιώργης Ζορμπάς…Και σίγουρα όπως είπε αυτά τα πρόσωπα δεν έχουν να κάνουν με ονόματα που κατά καιρούς έχουν γραφτεί Σε ερώτηση του CRETALIVE για τις πτυχές της ταινίας επεσήμανε ότι βασικό ρόλο θα παίξει η σχέση του με την Κρήτη, με τον πατέρα του, οι γυναίκες της ζωής του, ενώ πρωταγωνιστικό δε θα είναι και το σημείο των ταξιδιωτικών του Καζαντζάκη πχ στην Κίνα
. "Σε κάθε περίπτωση η αναφορά του Καζαντζάκη στον Ελ Γκρέκο, η ζωή του στηρίχθηκε σε αυτή , θα παίξει καταλυτικό ρόλο..." είπε.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει και πάλι διεθνής συμπαραγωγή, άλλωστε στην περίπτωση του Καζαντζάκη είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι για παράδειγμα υποκλίνονται στον μεγάλο κρητικό.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ