2013-07-15 21:43:47
Φωτογραφία για Σαμαράς: “Μην πειράξετε το άσυλο ανιάτων”! Παρέμβαση πρωθυπουργού για να σωθεί το άσυλο
Την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η υπόθεση του Ασύλου ανιάτων που εκλήθη να καταβάλει και επιστροφή χρημάτων ( clawback) όπως οι ιδιωτικές κλινικές, παρότι είναι φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο με συνέπεια να κινδυνεύσει με λουκέτο. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Στο ίδιο τσουβάλι φαίνεται ότι σκέφτηκαν κάποιοι να βάλουν το άσυλο ανιάτων με τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες καλούνται να επιστρέψουν χρήματα στο ελληνικό δημόσιο σε περίπτωση που υπερβούν συγκεκριμένη οριζόμενη δαπάνη. 

Ωστόσο το άσυλο ανιάτων που είναι φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο είναι προφανές ότι λειτουργεί κάτω από άλλο καθεστώς με συνέπεια να κινδυνεύσει ακόμη και να κλείσει στην περίπτωση αυτή. 

Όπως μάλιστα σημείωναν οι υπεύθυνοι του ασύλου: “διατρέχουμε τον άμεσο κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του Ασύλου Ανιάτων, αν ψηφιστεί το άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την επιβολή clawback για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ και στο Άσυλο Ανιάτων, με το ίδιο σκεπτικό για τις ιδιωτικές κλινικές, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο”.


Χρειάστηκε να υπάρξουν επιστολές διαμαρτυρίας ακόμη και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να καταλάβουν το λάθος τους οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τελικά το άσυλο ανιάτων εξαιρείται και δε θα επηρεαστεί η λειτουργία του από την εφαρμογή του νόμου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ