2013-07-15 22:16:33
Φωτογραφία για Ασταμάτητη η Εθνική Νέων
Απέναντι στην σκληροτράχηλη Κροατία η Εθνική ομάδα πέτυχε την 5η διαδοχική νίκη της, πρώτη στην δεύτερη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 20.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Λαρεντζάκη, ενώ ο Αντετοκούμπο έσβησε το φως των Κροατών με πολύ μεστό παιχνίδι για το τελικό 77-68.

H πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη 16-16, με την εθνική ομάδα να ακολουθεί στο σκορ και να καλύπτει μικρές διαφορές. Οι πιτσιρικάδες έχασαν το ρυθμό της αναμέτρησης υπολειπόμενοι σε ριμπάουντ και κατοχές, ενώ και τα ποσοστά ευστοχίας ήταν σχετικώς χαμηλά. Ο Λαρεντζάκης ήταν αυτός που είχε αναλάβει στο σκοράρισμα, ενώ ο Μπόμπα κι ο Σίρκο έκαναν τη ζημιά με πόντους και ριμπάουντ από τους Κροάτες.

Στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου η Κροατία ξέφυγε με 5 πόντους (21-16), την ώρα που η Ελλάδα παρέμενε άστοχη σε δίποντα , τρίποντα και έχανε ανανεώσεις επιθέσεων και κατοχές
. Εκτός από το προβάδισμα των αντιπάλων , σημαντικό πρόβλημα προστέθηκε στην εθνική από τη στιγμή που ο καλύτερος παίκτης μας, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, φορτώθηκε με 3 φάουλ στο 15ο λεπτό, εντούτοις λειτούργησε το μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας, η εναλλαγή πρωταγωνιστών. Ήταν το σημείο που η εθνική μας έκανε αντεπίθεση και προηγήθηκε 24-21 με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Μετά από ένα δίλεπτο αφλογιστίας εκατέρωθεν , το τρίποντο του Μποχορίδη διαμόρφωσε το 27-21 κι αφού οι Κροάτες είχαν χάσει τρεις ευκαιρίες να μειώσουν ή και να προηγηθούν. Αμέσως μετά το τάιμ-άουτ των Κροατών, ο Μποχορίδης έκανε το 29-21 και ο Αντετοκούμπο με τρίποντο μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά (32-21). Ο Παπαπέτρου από τις βολές έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της , 34-21 κι οι Κροάτες είχαν ήδη αρχίσει να σαστίζουν. Ο Αγραβάνης συνέχισε με κάρφωμα , μετά από τρίποντο των αντιπάλων κι αφού είχαμε ανανεώσει επίθεση. 33 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε οι αντίπαλοί μας πέτυχαν καλάθι και φάουλ, ο Βλάιτς όμως αστόχησε στην συμπληρωματική. Η τελευταία επίθεσή μας χάθηκε από ατυχία στον αέρα και στα 4 δευτερόλεπτα κάναμε φάουλ. Ο Σίρκο κατέβασε την διαφορά στους έξι, 36-30 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Αρκούσε ένα τρίλεπτο ξέσπασμα για να θεμελιώσουμε ισχυρό προβάδισμα το οποίο θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί , ειδικά στις επιστροφές μας.

Η Εθνική ομάδα έκανε ένα 6-0 στην έναρξη του δεύτερου μέρους, η Κροατία όμως βρήκε τις απαντήσεις με ένα επι μέρους σερί 7-2 και κρατήθηκε κοντά στο σκορ. Προσπάθησε ο Μίσσας να βάλει την μπάλα μέσα στην ρακέτα με επιλογές να τελειώνει από το ζωγραφιστό ή το σπλιτ άουτ για ελεύθερο σουτ. Όσον αφορά στην άμυνα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου επέλεξε ζώνη 2-3 προκειμένου να ελέγξει τα ριμπάουντ. Με τρίποντο του Παπαπέτρου η Ελλάδα βρέθηκε στο +9 (48-39 4.48 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου). Η διαφορά κυμάνθηκε από 6 μέχρι 9 πόντους μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Αγραβάνης και Λαρεντζάκης σκόραραν για την εθνική στο τέλος του 3ου δεκάλεπτου, το οποίο τελείωσε με 56-49 υπέρ της Εθνικής ομάδας.

Με δίποντο του Πάντουριτς και τρίποντο του Μπόγιαν οι Κροάτεες μείωσαν στους 2 (54-56) με την έναρξη της τέταρτης περιόδου.Τα τρίποντα του Λαρεντζάκη (2 τον αριθμό) κράτησαν την ελληνική ομάδα μπροστά στο σκορ, ενώ οι αμυντκές προσπάθειες του Αντετοκούμπο έκοψαν την φόρα των Κροατών. Ο Σλαφτσάκης έκανε το 68-60 αποκαθιστώντας τις ισορροπίες (2'.30' πριν από το φινάλε). Στο τελευταίο δίλεπτο η εθνική ομάδα δεν κινδύνεψε καθώς ευστόχησε στις βολές, ενώ ήταν άκρως αποτελεσματική στην άμυνα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Hoppetee!: AppStore game free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Hoppetee!: AppStore game free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ