2013-07-15 22:13:03
Φωτογραφία για Αδ. Γεωργιάδης: Στον τομέα της υγείας δεν θα έχουμε καμία απόλυση
Στον τομέα της υγείας δεν θα έχουμε καμία απόλυση, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Υπουργός είπε ότι... στην υγεία θα ακολουθηθούν διαδικασίες - εξπρές δύο μηνών στην κινητικότητα, αλλά χωρίς απολύσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να μετακινηθούν στο Υπουργείο Υγείας όλοι οι καθηγητές που έχουν ειδικότητα υγείας με πτυχία.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη για να δουν τα κενά που υπάρχουν και να καλυφθούν από εργαζόμενους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών ο Αδ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι 1.250 εργαζόμενοι στην Υγεία θα μετακινηθούν σε κενές θέσεις άλλων γειτονικών μονάδων, «αλλά δεν προβλέπεται απόλυση», όπως χαρακτηριστικά είπε. Διευκρίνισε ακόμη ότι το 8μηνο της κινητικότητας στην υγεία θα γίνει το πολύ ένα δίμηνο.

Ο Αδ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα θέματα υγείας, όπως ότι με κοινή υπουργική απόφαση θα ανατίθεται ο έλεγχος ορθής τιμολόγησης και λογιστικών κανόνων σε ιδιωτικές εταιρίες με επιβάρυνση των προμηθευτών, ότι τα φαρμακεία θα λειτουργούν παρουσία του αδειούχου φαρμακοποιού και όχι από πτυχιούχους φαρμακοποιούς, όπως αναφερόταν, ενώ εξειδικεύτηκε ότι το clowback (επιστροφή μέρους του τζίρου από παρόχους υγείας όταν ξεπερνούν το πλαφόν) θα αποδίδεται κλιμακωτά και όχι οριζόντια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
OSFP BC 2013-14 Analysis...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
OSFP BC 2013-14 Analysis...
Hoppetee!: AppStore game free
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Hoppetee!: AppStore game free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ