2013-07-15 22:59:04
Φωτογραφία για Κρεοπώλης έγραψε την προκήρυξη της νεοτρομοκρατίας
Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Κρεοπώλης είναι ο 30χρονος που έγραψε την ιδιόχειρη προκήρυξη και την πέταξε σε 49 κομμάτια στα σκουπίδια σε κάδο... της γειτονιάς του στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν την προκήρυξη μέσα στη πλαστική σακούλα που κατέβασε και πέταξε ο 30χρονος, ο οποίος όμως ήταν σε στενή παρακολούθηση. Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί πως το κείμενο το συνέταξε καθ’ υπόδειξη του συνομηλίκου του που διέμενε στο υπό κατάληψη κτήριο του «Ναδίρ». Ο υπάλληλος του κρεοπωλείου θεωρείται πως μυήθηκε στα μυστικά του «αντάρτικου πόλεων» μόλις το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εντάσσουν τον άλλον 30χρονο στο σκληρό πυρήνα της οργάνωσης. Το χειρόγραφο κείμενο, αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης που αναρτήθηκε την 11 Ιουλίου 2013 στο διαδίκτυο και αφορούσε ανάληψη ευθύνης για την τέταρτη τρομοκρατική ενέργεια με αποστολή, σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, «παγιδευμένου» φακέλου, ο οποίος όμως εξερράγη στις 3η Ιουλίου 2013 εντός των εγκαταστάσεων του κέντρου διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η FAI-IRF και αφορούσε τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημ. Χωριανόπουλο. Τους δυο βαρύνουν οι εξής ενέργειες σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο:


-Η πρώτη ενέργεια του σχεδίου ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού την 7η Ιουνίου 2013, στην περιοχή της Δάφνης Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

-Η δεύτερη αφορά έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος, την 12η Ιουνίου 2013. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης».

-Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας την 26η Ιουνίου 2013. Την ενέργεια αυτή ανέλαβε η FAI-IRF, ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Έλληνα, απεργό πείνας, που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η σχετική προκήρυξη τελείωνε με τη φράση «Ας κάνουμε το σχέδιο Φοίνικας ένα διεθνές σχέδιο εκδίκησης!».

-Η τέταρτη κατά Χωριανόπουλου.

epirusgate.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ