2013-07-15 23:05:04
Φωτογραφία για Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με βουλευτές της ΝΔ για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με βουλευτές της ΝΔ, στα γραφεία του κόμματος, σύμφωνα με... πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Τα ζητήματα που φάνηκε να απασχολούν τους βουλευτές της ΝΔ, σχετικά με την κινητικότητα των εκπαιδευτικών ήταν δύο: Τι μέλλει γενέσθαι με τους μαθητές που φοιτούν στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) από τη μία πλευρά και ποιες είναι οι προβλέψεις από το υπουργείο Παιδείας για τις ειδικότητες που καταργούνται.

Ο υπουργός , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξήγησε στους βουλευτές ότι όσοι φοιτούν στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, καθώς όσοι έχουν επιλέξει ειδικότητες που καταργούνται, θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους και τα κενά θα καλύψουν ωρομίσθιοι καθηγητές.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στις ειδικότητες, ο Κ. Αρβανιτόπουλος αποσαφήνισε ότι ανάλογες ειδικότητες επαγγελμάτων παρέχονται στα 91 Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) σε υψηλότερο μάλιστα επίπεδο εκπαιδευτικής διαδικασίας και με τη δρομολογούμενη αναβάθμιση των ΔΙΕΚ θα δοθεί δυνατότητα εισαγωγής και σε αποφοίτους Γυμνασίου.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κοντά σε Κολοβό ο Ολυμπιακός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κοντά σε Κολοβό ο Ολυμπιακός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ