2013-07-18 03:50:03
Φωτογραφία για Σήμα κινδύνου για τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις καλές σχέσεις Κύπρου –Ρωσίας, κρούει εμπιστευτική έκθεση της βουλής... σύμφωνα την οποία παρατηρήθηκε έντονη δυστοκία στη διασφάλιση των συναντήσεων, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της βουλής Γιαννάκη Ομήρου στη Ρωσική Ομοσπονδία, από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εμπιστευτική έκθεση της Βουλής, για την επίσκεψη του Προέδρου του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου και της διακομματικής αντιπροσωπείας, στη Ρωσία, παρά τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, παρατηρήθηκε έντονη δυστοκία στη διασφάλιση συναντήσεων, στο στάδιο της προετοιμασίας και στο ζήτημα φιλοξενίας της κυπριακής αντιπροσωπείας. Πρόκειται για γεγονότα, σύμφωνα με την έκθεση, που προκάλεσαν ανησυχία σε σχέση με τη γενικότερη πορεία των διμερών σχέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υστέρα από πρόσκληση του προέδρου της κρατικής Δουμάς της ρωσικής ομοσπονδίας Σερκει Ναρισκιν.


Οι ανησυχίες της κυπριακής πλευράς εκφραστήκαν τόσο προς τον πρέσβη της Κύπρου στη Ρωσία όσο και προς τον πρέσβη της Ρωσίας στη Κύπρο

Ο τελευταίος επικαλέστηκε θέματα πρωτοκόλλου της Δουμάς, αποφεύγοντας να συζητήσει την ουσία των κωλυμάτων, που παρουσιαστήκαν κάθολη την προετοιμασία της επίσκεψης.

Ο Κύπριος πρέσβης συμβούλευσε την κυπριακή αντιπροσωπεία, να πραγματοποιήσει την επίσκεψη, παρά τις δυσκολίες, προς αποφυγή προβλημάτων στις σχέσεις με τη φίλη χωρά

Τελικά διευθετηθήκαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δουμάς, την πρόεδρο της άνω βουλής, τον πρώτο αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό ενέργειας διευθετήθηκε τελευταία στιγμή αφού η αντιπροσωπεία ταξίδευε στη Μόσχα , χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η συνάντηση στο πρόγραμμα.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν και μάλιστα πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με την έκθεση, σε πολύ φιλικό κλίμα.

Ο Πρόεδρος της κρατικής Δουμάς χαιρέτησε την επίσκεψη του Γιαννάκη Ομήρου, υπογραμμίζοντας την ύπαρξη φιλικών διμερών σχέσεων , που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στην πνευματική συγγένεια των δυο λαών και κρατών.

Ο Πρόεδρος της βουλής αναφέρθηκε με τη σειρά του, στις αυθεντικές και βάσει αρχών φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ