2013-07-18 03:54:05
Φωτογραφία για Το ΔΝΤ καλεί το Πεκίνο να εφαρμόσει «αποφασιστικά μέτρα»
Η Κίνα χρειάζεται ακόμη έναν κύκλο «αποφασιστικών μέτρων» προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα... συνεχίσει την επιτυχή οικονομική της ανάπτυξη, δεδομένου ότι τα περιθώρια ασφαλείας της μειώνονται εν μέσω εντεινόμενων εγχώριων προβλημάτων, ανέφερε σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είχε ενισχυθεί χάρις στην εφαρμογή ενός μίγματος επενδύσεων, πιστώσεων και τόνωσης με δημοσιονομικά μέσα, όμως αυτό το είδος ανάπτυξης δεν είναι βιώσιμο, εκτίμησε το ΔΝΤ σε έκθεση που εκπόνησε μετά τη συνάντηση κλιμακίου του με Κινέζους αξιωματούχους.

Το Ταμείο δεν μετέβαλε την πιο πρόσφατη πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας το 2013 (7,75%), αν κι επισήμανε ότι υπάρχουν υφεσιακοί κίνδυνοι. Η πρόβλεψη αυτή είναι ανώτερη του επίσημου στόχου που έχει θέσει η κινεζική κυβέρνηση (7,5%), αλλά και από τις προβλέψεις των περισσότερων οικονομολόγων (7-7,5%).

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι είναι διατεθειμένη να ανεχθεί έναν βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και μέτρων απορρύθμισης ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της κινεζικής οικονομίας από τις επενδύσεις και τις άμεσες ξένες επενδύσεις, καθώς και για να ενθαρρυνθεί η κατανάλωση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ