2013-07-18 20:06:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Διορίστηκε η διαπραγματευτική ομάδα για το φυσικό αέριο
Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε διαπραγματευτική ομάδα σε σχέση με την έλευση φυσικού αερίου και την κατασκευή τερματικού σταθμού Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο όρισε σήμερα τη διαπραγματευτική ομάδα που θα διαπραγματευτεί με τη Noble Energy International, Delek Drilling Limited Partnership και Avner Oil Exploration Limited Partnership για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο από το τεμάχιο 12 το συντομότερο δυνατόν, για την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό και για τη συνομολόγηση οποιωνδήποτε επιμέρους συμφωνιών που απαιτούνται για την κατασκευή και τη λειτουργία του τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό.


Τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας είναι οι:

Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πρόεδρος της ομάδας.

Νόρα Νικολαϊδου, Νομικός οι υπηρεσίες της οποίας θα μισθωθούν από τη Νομική Υπηρεσία,

Στέλιος Κουντούρης, Ανώτερος Λογιστής της Δημοκρατίας,

Ένας εκπρόσωπος της ΚΡΕΤΥΚ,

Ελένη Βασιλειάδου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΦΑ και Οδυσσέας Μιχαηλίδης, Διευθυντής Τμήματος Ελέγχου του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων.

Στις συναντήσεις της διαπραγματευτικής ομάδας με οποιονδήποτε κρίνει σκόπιμο να έχει θα συμμετέχουν ως παρατηρητές, εκπρόσωποι του Γενικού Εισαγγελέα και της Γενικής Ελέγκτριας».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ