2013-07-19 00:31:03
Φωτογραφία για Σπιτικές θεραπείες για δέρματα με σημάδια ακμής
Η ακμή είναι ένα κοινό δερματικό πρόβλημα που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία και σε μερικές περιπτώσεις σε ενήλικες. Ανάλογα με την ένταση της ακμής και την περιποίηση του δέρματος μένουν... μόνιμα σημάδια, τα οποία φεύγουν πολύ δύσκολα. Τα σημάδια, ειδικά οι έντονες ουλές οφείλονται κυρίως στην κακή συνήθεια που έχουν οι άνθρωποι με ακμή, να σπάνε τα σπυράκια. Τα σημάδια αυτά δεν εξαφανίζονται, με φυσικό τρόπο, αυτό είναι γεγονός, μπορούν όμως να μειωθούν και αυτό θέλει αρκετή υπομονή και επιμονή.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να μειώσετε τα σημάδια ακμής με φυσικό τρόπο:

Το λεμόνι – είναι φυσικό λευκαντικό, μειώνει την όψη των δυσχρωμιών και προσφέρει απολέπιση με αποτέλεσμα νέα – υγιή κύτταρα να εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Απλώστε τοπικά χυμό από φρέσκο λεμόνι, αφήστε το για περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο νερό. Αποφύγετε την άμεση επαφή με τον ήλιο για τουλάχιστον μια ώρα, ειδικά το καλοκαίρι και οπωσδήποτε απλώστε το αντηλιακό σας. Εφαρμόστε τη θεραπεία 2 φορές την ημέρα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


Αμυγδαλέλαιο – είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε που ενισχύει το δέρμα, το αναπλάθει και βελτιώνει την υφή του. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, προλαμβάνει την φθορά των κυττάρων και την εμφάνιση δυσχρωμιών. Απλώστε το αμυγδαλέλαιο σε όλο το πρόσωπο και κάντε τοπικά μασάζ, με κυκλικές κινήσεις, για μερικά λεπτά σε κάθε προβληματικό σημείο. Αφήστε το λάδι να ενεργήσει για 15-20 λεπτά, κάντε μια χλιαρή κομπρέσα με βρεγμένη πετσέτα για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια σκουπίστε το πρόσωπο με την ίδια πετσέτα και ξεπλυθείτε με άφθονο νερό. Εφαρμόστε τη θεραπεία μια φορά την ημέρα, ιδανικά το βράδυ, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αλόη – έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του δέρματος. Επουλώνει, αναπλάθει και βελτιώνει την κατάσταση και υφή του δέρματος. Απλώστε gel αλόης (απευθείας από το φυτό ή οργανικό gel αλόης) σε όλο το πρόσωπο και κάντε τοπικά μασάζ, με κυκλικές κινήσεις, για μερικά λεπτά σε κάθε προβληματικό σημείο. Αφήστε την αλόη να ενεργήσει για 15-20 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο νερό. Εφαρμόστε τη θεραπεία μια ή δυο φορές την ημέρα, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λάδι καρύδας – ένα εκπληκτικό λάδι με πολλές ιδιότητες για το δέρμα. Βελτιώνει την κατάσταση και την υφή του, το προστατεύει, έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση και αναπλαστική δράση. Εφαρμόστε το λάδι καρύδας ακριβώς όπως και το αμυγδαλέλαιο.

Κουρκουμάς ή turmeric – η σκόνη αυτή είναι ιδανική για ανάπλαση και επούλωση του δέρματος, κάτι που είναι απαραίτητο σε δέρματα με σημάδια ακμής, καθώς και για τη μείωση των δυσχρωμιών. Φτιάξτε μια πάστα με κουρκουμά και γάλα, απλώστε τη τοπικά (προσέξτε μη λερωθείτε γιατί αφήνει λεκέδες). Αφήστε τη πάστα να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο νερό. Εφαρμόστε τη θεραπεία μια φορά την ημέρα, ιδανικά το βράδυ, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
jenny.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ