2013-07-19 07:07:03
Φωτογραφία για Μπορούμε και οφείλουμε να βάλουμε πλάτες
Γράφει η Ευτυχία Παπαλουκά, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα, αναφορικά με την... κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων στους Δήμους όλης της χώρας, σίγουρα δεν εμφανίστηκε ως κεραυνός εν αιθρία.

Έχουν ήδη προηγηθεί και θα ακολουθήσουν κι άλλες ανθρωποθυσίες στο βωμό της ‘εξυγίανσης’ του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Μετά την εν μία νυκτί απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που συνεπαγόταν την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, μετά τη συστηματική υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας που έχει ως στόχο να μπει λουκέτο σε νοσοκομεία, μετά τον ‘βιασμό’ της Δημόσιας Παιδείας με τις υποχρεωτικές μετατάξεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις καθηγητών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, έρχεται τώρα ως φυσική συνέχεια ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας η άγρια επέλαση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Μόνο ως επιστροφή σε συνθήκες ‘Μεσαίωνα’ μπορεί να χαρακτηριστεί η συστηματική ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων που λαμβάνει χώρα και η γενικότερη υποβάθμιση όλων αυτών των θεσμών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί τον πιο κοντινό θεσμό στον πολίτη, το θεσμικό κέντρο των πολιτών. Η ορθή ή μη ορθή λειτουργία των δομών της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αξιοπρεπή ζωή όλων μας.

Η κατάργηση, λοιπόν, δομών – που σήμερα είναι η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί τροχονόμοι και με επόμενες Υπουργικές Αποφάσεις θα είναι ακόμα περισσότερες – δεν αποτελεί απλώς επίθεση στους χιλιάδες εργαζομένους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας και την αβεβαιότητα για το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους.

Είναι κατά μέτωπο επίθεση στην Αυτοδιοίκηση ως θεσμό και ως εκ τούτου είναι ωμή επίθεση βίας προς όλους μας. Προς το σύνολο της κοινωνίας.

Αυτό οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως και να σταθούμε με κάθε τρόπο στο πλευρό όλων των εργαζομένων που βρίσκονται υπό απόλυση και που μόνο στο δήμο μας είναι 25 (σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας).

Είναι απαραίτητο να συμμαχήσουμε σε κοινό μέτωπο εργαζόμενοι, αυτοδιοικητικές αρχές και πολίτες, βάζοντας στο περιθώριο τις όποιες πολιτικές διαφωνίες μας, προκειμένου να ενδυναμωθούμε στον αγώνα κόντρα στη βαρβαρότητα.

Με μαζικές κινητοποιήσεις, πολιτικές πιέσεις και κυρίως οργανωμένα και με σύμπνοια μπορούμε και πρέπει να αντιδράσουμε.

Οι εργαζόμενοι μόνοι τους είναι ευάλωτοι στις διαθέσεις της Κεντρικής εξουσίας.

Αντίθετα εμείς, που είμαστε αιρετοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορούμε και οφείλουμε να ‘βάλουμε πλάτες’ στον αγώνα.

Τάσσομαι υπέρ του κλεισίματος των Δήμων με αποφάσεις των ανά την Ελλάδα Δημοτικών Συμβουλίων.

Αυτό είναι το μεγάλο φόβητρο για την ‘Κυβέρνηση των αποκεφαλισμών’.

Αυτό, εάν εφαρμοστεί, θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τους υπό απόλυση εργαζομένους αλλά και το μήνυμα-κάλεσμα που θα ‘στρατολογήσει’ ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας στη ‘μάχη’ για την ανατροπή του εφαρμοζομένου σχεδίου εξαθλίωσης όλου του λαού.

Κανένας υπό απόλυση εργαζόμενος να μη βρεθεί ‘ξεκρέμαστος’ και απροστάτευτος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ