2013-07-19 10:03:07
Φωτογραφία για A.Μαζαράκης: Προϊστάμενός μου ο υφιστάμενός μου; - Tι λέει για την επιλογή του στη θέση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Αγ. Ανδρέα
Αναφορικά με την ανακοίνωση της «τριμελούς» επιτροπής του Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», έχω να κάνω την εξής δήλωση:

1. Η «τριμελής» επιτροπή δηλαδή ο εξής …. ένας κ. Παν. Γεωργακόπουλος, αυτααναγορεύομενος σε ειδικό διοικητικού δικαίου ανακοινώνει ανακρίβειες οι οποίες αποκαλύπτονται από το ίδιο το κείμενο της ανακοίνωσης.

2. Η νομοθεσία την οποία αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος δεν επιτρέπει στον κ. Μακρή να είναι υποψήφιος. Αφού η 6η ΥΠε έκανε τον οφειλόμενο έλεγχο νομιμότητας αφαίρεσε τον κ. Μακρή από την λίστα ως μην έχοντα τα τυπικά προσόντα. Πάντα στις κρίσεις των γιατρών όταν ένας υποψήφιος δεν έχει τα τυπικά προσόντα η λίστα διευρύνεται με τον επόμενο στη σειρά κατάταξης, στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον υπογράφοντα.

3. Η ατομική διοικητική πράξη του κ. Κατσίβελα περιέχει πλήρη αιτιολογία που έχει ενσωματωθεί στο σώμα της, δηλαδή τον νόμο και τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου. Ο γνωρίζων από στοιχειώδη διοίκηση το αντιλαμβάνεται αμέσως.


4. Ο κ. Παν. Γεωργακόπουλος, επιθυμώντας να προλάβει και τις εξελίξεις, αναδεικνύει τον κ. Μακρή Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής. Δηλαδή «τοποθετεί» ένα ειδικό νευρολόγο επικεφαλής της παθολογικής κλινικής παρακάμπτοντας τους ειδικούς παθολόγους.

5. Περαιτέρω ο κ. Γεωργακόπουλος ζητά από τον κ. Κατσίβελα να μην κάνει έλεγχο νομιμότητας και εγώ ως θιγόμενος να καταφύγω στα διοικητικά δικαστήρια. Αυτό είναι το «αίσθημα δικαίου και ηθικής τάξης που επικαλείται». Άραγε η επίκληση του δικαίου θα επιτρέψει στον κ. Γεωργακόπουλο, που είναι και μέλος του Δ.Σ., να θέσει σε συνεδρίαση του την επιστροφή μέρους του επιδόματος ευθύνης και το επίδομα εφημέρευσης που παράνομα λαμβάνει ο κ. Μακρής από τον Απρίλιο του 2012;

6. Ο κ. Μακρής καταφεύγοντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό με κατηγόρησε ότι πάντα στην εξέλιξη μου ως γιατρός του ΕΣΥ υπερπηδώ με «άλματα» συναδέλφους μου. Η επιστημονική μου εξέλιξη είναι γνωστή στους ιατρικούς κύκλους όπως και του κ. Μακρή. Είναι γνωστό σε όλους του γιατρούς πως ο κ. Μακρής έφτασε να γίνει Διευθυντής ΕΣΥ στον «Άγιο Ανδρέα», τέσσερα μόλις χρόνια, μετά την λήψη της ειδικότητας του με ειδικές γι’ αυτόν φωτογραφικές διατάξεις του τότε συστήματος όταν κάποιος για να γινόταν τότε διευθυντής χρειαζόταν 10 χρόνια! Σε αυτές τις αλχημείες, του κομματικού ΕΣΥ, αντέδρασε οργισμένη η πανεπιστημιακή κοινότητα όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τα δημοσιεύματα της εποχής.

7. Τέλος επιθυμώ να διαβεβαιώσω την τριμελή επιτροπή, δηλαδή τους κκ. Γερ. Βανδώρο, Βασ. Μαργαρίτη και Παν. Γεωργακόπουλο ότι όπως πάντα έτσι και τώρα θα ασκήσω τα καθήκοντα μου με κριτήριο το Δίκαιο όχι μόνον γιατί αυτό επιβάλλει ο νόμος αλλά και διότι έχω υπάρξει και θύμα άδικων αποφάσεων και κατάχρησης εξουσίας.

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσία του Γ.Ν. Πατρών «Αγιος Ανδρέας¨
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ