2013-07-19 13:36:03
Φωτογραφία για Τη Δευτέρα η απόφαση για τα στελέχη της Marfin
Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδώσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο την απόφαση για τα τέσσερα στελέχη της Marfin, που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία των τριών εργαζομένων στον εμπρησμό της τράπεζας, το Μάιο του 2010.

Η δίκη ολοκληρώθηκε χτες.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή και των τεσσάρων στελεχών της τράπεζας (διευθύντρια, υποδιευθύντρια και δύο υπεύθυνοι ασφαλείας) τόσο για τον θάνατο των τριών όσο και για σωματικές βλάβες σε βάρος άλλων εργαζομένων, γιατί όπως είπε, «μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου».

Τo μοιραίο μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010

Η φονική πυρπόληση του υποκαταστήματος της Marfin επί της οδού Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010 είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών τραπεζικών υπαλλήλων.

Η κεντρική είσοδος της τράπεζας ήταν κλειδωμένη προφανώς λόγω του φόβου εισβολής κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος των εργαζομένων προς το δρόμο μετά τον εμπρησμό.


Έτσι αναγκάστηκαν να ανέβουν στους άλλους ορόφους.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρούς από ασφυξία έναν άνδρα στο κλιμακοστάσιο, μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου και άλλη μία κοντά στο μπαλκόνι.

Η μία από τις νεκρές υπαλλήλους, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ήταν έγκυος.

Οι άλλοι δύο υπάλληλοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Επαμεινώνδας Τσακάλης και η Παρασκευή Ζούλια.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πρώτου μνημονίου.

Μόλις η είδηση της τραγωδίας έγινε γνωστή, ξέσπασαν ταραχές σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ