2013-07-19 16:00:04
Φωτογραφία για Windows 8.1 Preview, πώς λειτουργεί το κουμπί Start
Το κουμπί Start επιστρέφει στα Windows 8.1 Preview με νέα εμφάνιση και δυνατότητες που θυμίζουν το κλασικό μενού των Windows 7.

Η απόφαση της Microsoft να αφαιρέσει το Start από τα Windows 8 δεν βρήκε σύμφωνη μία μεγάλη μερίδα χρηστών και έτσι μετά από «λαϊκή απαίτηση» το κουμπί Start εμφανίζεται ξανά στο desktop των Windows 8.1 Preview. Αν και δε πρόκειται για το πλήρες μενού που είναι διαθέσιμο στα Windows 7, όπως θα ήλπιζαν οι φανατικοί του desktop, ωστόσο οι δυνατότητες που προσφέρει πλέον το κουμπί Start αποτελεί μία μέση λύση μεταξύ του κλασικού Start menu και του νέου περιβάλλοντος των Windows 8.1.

Το κουμπί Start επιστρέφει λοιπόν στη γνώριμη θέση του desktop, στην κάτω αριστερή γωνία του taskbar, με το νέο λογότυπο των Windows. Το Start εμφανίζεται συνέχεια στο desktop χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα απόκρυψης του.

Περνώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί Start εμφανίζεται ένα σύντομο animation με διαφορετικό χρωματισμό ανάλογα με τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης και πανομοιότυπο με το αντίστοιχο κουμπί Start των Charms στη δεξιά πλευρά της οθόνης.


Η λειτουργία του Start παραμένει η ίδια όπως και στα Windows 8. Πατώντας το κουμπί από το desktop σας μεταφέρει αυτόματα στην οθόνη Έναρξης ενώ αν βρίσκεστε στην οθόνη Έναρξης σας μεταφέρει πίσω στο desktop ή την τελευταία εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε.

Το κουμπί Start δεν εμφανίζεται συνέχεια στην οθόνη Έναρξης και στις εφαρμογές παρά μόνον όταν μεταφέρετε το δείκτη στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Σε αντίθεση με τα Windows 8 που εμφάνιζε μία μικρογραφία, στα Windows 8.1 εμφανίζεται μόνο το κουμπί Start με ένα γρήγορο animation.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν ανοίγετε το μενού εναλλαγής εφαρμογών στην αριστερή πλευρά της οθόνης, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Τέλος, έχει προστεθεί μία νέα δυνατότητα στο κουμπί Start που σας επιτρέπει να μεταφερθείτε αυτόματα στην εμφάνιση όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών σας αντί της οθόνης Έναρξης. Αυτή η μέθοδος θυμίζει περισσότερο την αντίστοιχη λειτουργία του κλασικού Start menu των Windows 7 που θα χαροποιήσει περισσότερο τους χρήστες που προτιμούν το desktop περιβάλλον των Windows 8.1. Σε επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε αναλυτικότερα πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη δυνατότητα.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ