2013-07-19 17:27:04
Φωτογραφία για Εκδήλωση στο Λονδίνο για την καταστροφή πολιτιστικών μνημείων στα κατεχόμενα
Σεμινάριο με αντικείμενο την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα διοργανώθηκε στο Λονδίνο από την οργάνωση Lobby for Cyprus, στο χώρο του Θεάτρου Τέχνης.

Αρχικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Κερύνειας Γλαύκος Καριόλου, ο οποίος έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολιτιστικά μνημεία, κυρίως θρησκευτικού χαρακτήρα, στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Καριόλου, 575 εκκλησίες έχουν βεβηλωθεί, 19 έχουν κατεδαφιστεί και 41 έχουν μετατραπεί σε τεμένη ή χρησιμοποιούνται με τρόπο ασεβή. Μόνο λίγοι ναοί και θρησκευτικοί χώροι μπορούν να χρησιμοποιούνται ακόμα κανονικά, αλλά υπό αυστηρούς περιορισμούς, πρόσθεσε.

Ο κ. Καριόλου στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο περιπτώσεις συντήρησης πολιτιστικών μνημείων στην κατεχόμενη περιοχή καταγωγής του, την οποία εκπροσωπεί ως δήμαρχος. Αρχικά στις εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Πάνω Κερύνειας, στην οποία ο ίδιος και πλήθος άλλων Ελληνοκυπρίων πρόσμεναν να βρεθούν για τον εσπερινό της Δευτέρας του Πάσχα στις 6 Μαΐου, για να λάβουν όμως μέσω των Ηνωμένων Εθνών την τελευταία στιγμή την αρνητική απάντηση των τουρκοκυπριακών αρχών.

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ