2013-07-19 17:42:04
Φωτογραφία για Στα …πάτρια εδάφη ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αθανάσιος Τσέλιος λόγω ορκωμοσίας στην ΣΜΥ Τρικάλων
Ο Τρικαλινός Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς απένειμαν σήμερα το πρωί στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, τα πτυχία στους Μόνιμους Λοχίες Τάξεως 2013 «Αντιστράτηγου Αχιλλέα Πρωτοσύγγελου».

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Στην ημερήσια διαταγή που αναγνώσθηκε προς τους ορκισθέντες Λοχίες, αναφέρονταν μεταξύ άλλων πως «Σήμερα που οι αναταράξεις στη λεκάνη της Μεσογείου, η οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας και οι επιβουλές γειτόνων μας επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας είναι υπαρκτές, η ανάγκη αξιόμαχου Στρατού και η παροχή αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία καθίσταται επιβεβλημένη.


Μη λησμονείτε ότι είμαστε απόγονοι ενδόξων προγόνων, των οποίων οι πολεμικές αρετές ήταν τέτοιες που κι αν αντιμετώπισαν υπέρτερους αριθμητικά αντιπάλους, το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε νικηφόρο. Μη διστάσετε ποτέ επειδή είμαστε λίγοι, άλλωστε οι εκλεκτοί είναι πάντοτε λίγοι. Εδώ, θα ήθελα να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους Ελληνοκύπριους νέους Μόνιμους Υπαξιωματικούς.

Η Εθνική Φρουρά σας περιμένει, με υπερηφάνεια και με πολλές απαιτήσεις, να σας εντάξει στο δυναμικό της. Επισημαίνω ότι δεν πρέπει καμία δύναμη να σας αναγκάσει να υποσταλεί η σημαία της θέλησης για την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών. Προχωρήστε έχοντας μέσα σας την πίστη ότι θα δείτε την εθνική σημαία να κυματίζει ελεύθερα στην Αμμόχωστο, την Κυρήνεια, τον Πενταδάκτυλο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς των ορκισθέντων για την υπέροχη παιδεία που τους έδωσαν ώστε να μπορούμε μαζί σήμερα να καμαρώνουμε».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με παρέλαση παρουσία των επίσημων καλεσμένων και φυσικά πλήθους συγγενών και φίλων των νέων Αξιωματικών της Σχολής.

trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ