2013-07-19 19:18:03
Φωτογραφία για Το αίτημα για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ επανέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Το αίτημά του για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ επανέφερε στο δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρά την πρόσφατη απόρριψη του. 

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε παράλληλα ότι για αυτόν "το σκάνδαλο είναι πως τα υποβρύχια δεν έχουν ακόμη παραδοθεί ", ενώ οι συνήγοροι του αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ζητήσουν την ανάκληση αυτής της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε επίσης η απολογία του να ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου κι όχι στις 29 Ιουλίου.

Λεωνίδας Κοτσαλής (συνήγορος υπεράσπισης Α.Τσοχατζόπουλου) : «Ζητούμε εύλογο χρόνο ώστε να προετοιμαστεί σωστά για την απολογία του. Ο όγκος της δικογραφίας είναι μεγάλος . Εχουν τεθεί σειρά ερωτημάτων από την πλούσια διαδικασία των 34 ημερών. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προετοιμαστεί σε τόσο λίγο χρόνο. Θέλουμε έναρξη την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία και τις απογευματινές ώρες. Η απολογία Τσοχατζόπουλου είναι κρίσιμη. Θέλουμε η βαριά ατμόσφαιρα να φύγει».


Σύσσωμη η πλευρά των συνηγόρων εξέφρασε το αίτημα για διακοπή των συνεδριάσεων λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, ζητώντας να ξεκινήσουν οι απολογίες στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η εισαγγελέας της έδρας Γεωργία Αδειλίνη ωστόσο δεν φάνηκε να συμφωνεί σε κάτι τέτοιο λέγοντας: «Συμβιβασμοί δεν μπορούν να γίνουν. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η συζήτηση εξακολουθεί χωρίς διακοπή παρά μόνο τα αναγκαία διαλείμματα. Δεν υπάρχει διάταξη στον Κώδικα που να προβλέπει διακοπή πριν την απολογία του κατηγορούμενου.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του κατηγορούμενου για κλήση του ΚΥΣΕΑ να θυμίσω ότι γίνεται ένα αίτημα για να ισχυροποιηθούν οι αποδείξεις. Μόνος αρμόδιος να το πει αυτό είναι το δικαστήριο. Αυτό θα κρίνει αν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν αρκετά ή όχι. Δεν έχετε κανένα λόγο να επαναφέρετε αυτό το αίτημα. Το δικαστήριο και μόνο αυτό κρίνει».

Τσοχατζόπουλος: «Αγνοείτε την ουσία της υπόθεσης και αυτό φάνηκε από τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες –αξιωματικούς. Ρωτούσατε για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν είναι συνήθης χώρος. Εχει ειδικές διαδικασίες».

Πρόεδρος: Εσείς επιμένετε ότι πρέπει να κληθεί το ΚΥΣΕΑ

Τσοχατζόπουλος: Πρέπει να συζητήσετε αυτό που αρνείστε μέχρι στιγμής. Την ουσία του θέματος. Στο κοινοβούλιο τα δύο μεγάλα κόμματα τα έκαναν «πλακάκια» για να μην ανοίξει το θέμα των υποβρυχίων. Το σκάνδαλο είναι ότι τα υποβρύχια δεν έχουν παραδοθεί ακόμα. Γι΄αυτό ζητώ συνεχώς το λόγο. Γι΄αυτό ζητώ χρόνο.

Η διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα με μάρτυρες υπεράσπισης. Μεταξύ αυτών ο ακαδημαϊκός Αδαμάντιος Πεπελάσης ο οποίος ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Καρατζά εξήρε το έργο του ιδιοκτήτη του ΙΑΝΟΥ για την προώθηση του βιβλίου.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ