2013-07-19 19:58:05
Φωτογραφία για Ο Ανδρέας Βαλυράκης απαντάει για όλα και καταγγέλλει
Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης κ. Ανδρέας Βαλυράκης, δημοσιοποιεί την δική του εκδοχή σχετικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας και καταγγέλει... την ΔΕΙΑ για "μεθοδευμένους, άστοχους και ατυχείς τους χειρισμούς". Επίσης ανακοινώνει ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ανακοίνωση του κ. Βαλυράκη έχει ως εξής:

"Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους μας, τους συνεργάτες μας και γενικότερα την κοινή γνώμη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, οι αρμόδιοι αποφάσισαν την 16/07/2013 να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας της εταιρίας μας.

Η Διεθνής Ένωσις είναι διαχρονικά μία κερδοφόρα εταιρία. 

Το 2011 κατέγραψε αρνητικά αποτελέσματα που προέρχονταν από ζημιές επενδύσεων (Μετοχές) και από πρόσθετα αποθεματικά που σχημάτισε. Αυτό διαμόρφωσε αρνητικό περιθώριο φερεγγυότητας ύψους 14,5 εκατ. ευρώ.


Για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, καταρτίστηκε πρόγραμμα ανασυγκρότησης το οποίο εγκρίθηκε στο σύνολό του από την Δ.Ε.Ι.Α. (Τράπεζα Ελλάδος).

Μέσα στη χρήση του 2012, και παρότι χάσαμε το 17% της παραγωγής μας, πετύχαμε κερδοφόρα αποτελέσματα με τα οποία αφού αποσβέσαμε επισφάλειες και ζημιές PSI, αποκαταστήσαμε πλήρως το περιθώριο φερεγγυότητας της εταιρίας. Το έλλειμμα των 14,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκε στο σύνολό του και μάλιστα με πλεόνασμα 1,2 εκατ. ευρώ.

Η παράλληλη προσπάθεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μέσα στο 2012, δεν ολοκληρώθηκε λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και γι΄ αυτό αποφασίστηκε νέα αύξηση στις αρχές του 2013.

Τον Μάρτιο του 2013, η εποπτική αρχή (ΔΕΙΑ), όλως αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία εξήγηση έκρινε ότι το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης δεν ήταν υλοποιήσιμο και ζητούσε από την εταιρία άλλο σχέδιο και κυρίως άμεση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 εκατ. ευρώ. , ενώ γνώριζε ότι ήδη έτρεχε αυτή η διαδικασία.

Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας (68,9%) ανταποκρίθηκαν αμέσως και βεβαίωσαν την ΔΕΙΑ γραπτά και προφορικά ότι η αύξηση θα καλύπτονταν από αυτούς (μετρητά και εισφορά σε είδος) αλλά και με εξασφάλιση στρατηγικών συνεργασιών.

Στις 30/4 και 31/5/2013 οι βασικοί μέτοχοι κατέθεσαν στους ειδικούς λογαριασμούς το ποσό του 1.500.000 ευρώ και παράλληλα απέστειλαν στην ΔΕΙΑ προς έκκριση πλήρη φάκελο ακινήτου για συμμετοχή στην αύξηση με το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα οι βασικοί μέτοχοι, προσφέροντας εγγυήσεις ακινήτων πολύ μεγάλης αξίας, είχαν εξασφαλίσει τραπεζικό δανεισμό ο οποίος όμως μετατίθετο για λίγες ημέρες λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. αποφάσισε τη νομικά προβλεπόμενη παράταση ενός (1) μηνός για την αύξηση, δηλαδή μέχρι 15/7/2013.

Πριν περάσουν δύο (2) εβδομάδες και ενώ απέμεναν άλλες δύο (2) για την αύξηση, η Τ.τ.Ε. (ΔΕΙΑ) αποφάσισε την αναστολή των εργασιών μας και όρισε μέχρι 15/7/2013 να καταβάλουμε μετρητά 6,4 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της αύξησης.

Με την ενέργειά της αυτή, η ΔΕΙΑ ήθελε να αποθαρρύνει τους υποψήφιους επενδυτές αλλά και να κλείσει τους δίαυλους προς τις τράπεζες για δανεισμό των μετόχων. Και αυτό γιατί γνώριζε και τα τραπεζικά δάνεια αλλά και το ότι ο υποψήφιος επενδυτής είχε δεσμεύσει 15.000.000 ευρώ σε γνωστή τράπεζα του Λονδίνου.

Στις 12/7/2013 επισκέφτηκε την ΔΕΙΑ, εκπρόσωπος των επενδυτών για να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους και να επιδείξει και έγγραφα δέσμευσης των 15 εκατ. ευρώ τα οποία όπως αρνήθηκαν να παραλάβουν.

Επίσης στις 16/7/2013 γνωστοποιήσαμε στην ΤτΕ ότι δρομολογήθηκε από το εξωτερικό και η μεταφορά σε δεσμευμένο λογαριασμό στην Ελλάδα ειδικά για τη συγκεκριμένη αύξηση Μ.Κ.

Επιπρόσθετα γνωστοποιήσαμε την ταυτότητα του επενδυτή και τη συμφωνία μας μαζί του, ενώ δηλώσαμε ότι θα καταθέσουμε και αναθεωρημένο business plan σε δύο (2) ημέρες.

Το ίδιο βράδυ μάλιστα η βρετανική τράπεζα επιβεβαίωσε και εγγράφως ότι κατατέθηκαν δεκαπέντε (15) εκατ. ευρώ για την αύξηση.

Στείλαμε αμέσως στην ΤτΕ το έγγραφο αυτό, που είχε και θεώρηση από αρμόδια βρετανική Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ώστε δεν υπήρχε αμφιβολία για την αξιοπιστία της συναλλαγής.

Τότε, αντί η ΔΕΙΑ να επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών της εταιρίας, καθώς βεβαιωμένα πληρούνταν και με το παραπάνω οι όροι που έθεσε για την επαναλειτουργία της, στις 17/7/2013 μας κοινοποίησαν την απόφαση ανάκλησης της άδειας!!

Ήδη ζητήσαμε από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωση αλλά παράλληλα και την αναστολή εκτέλεσης της αυθαίρετης αυτής απόφασης.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρίας και τη διασφάλιση της υγιούς λειτουργίας της αγοράς.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε ως μεθοδευμένους, άστοχους και ατυχείς τους χειρισμούς των αρμοδίων. Δεν είναι δυνατόν να ματαιώνεται με τόσο απροσχημάτιστο τρόπο και έτσι αβασάνιστα, μια υπερδιπλάσια από τη ζητούμενη επένδυση από το εξωτερικό, που σε μία τόσο κρίσιμη για τη χώρα δυσμενή οικονομική συγκυρία θα διατηρούσε θέσεις εργασίας και θα δημιουργούσε την προοπτική και για άλλες".
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ