2013-07-20 06:48:46
Φωτογραφία για Η γειτονιά της Ν. Ερυθραίας γεμίζει αναμνήσεις και συγκίνηση
Από το Γραφείο Τύπου

Χθες το βράδυ, στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου στη Ν. Ερυθραία, σε ένα τοπίο παλιάς Αθηναϊκής γειτονιάς... ταξιδέψαμε με την «Φωτογραφία» του Ν. Παπατάκη σε μια εποχή αναζήτησης και περιπλάνησης που μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Θεατές όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν από νωρίς, ενώ επισκέπτες της πλατείας παρασύρθηκαν σε αυτό το νοσταλγικό οδοιπορικό, το τραγικό τέλος του οποίου συγκλόνισε το κοινό.

Η προβολή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ζωντανεύοντας μία ακόμη γειτονιά της πόλης, αυτή την φορά όχι τόσο κεντρική στην καταπράσινη Ν. Ερυθραία. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς πολλοί κάτοικοι της περιοχής έχουν προσφυγικό παρελθόν και η «Φωτογραφία» αποτελεί ένα ιδανικό τοπίο ενθύμησης και ιστορίας. Ο Ν. Παπατάκης, άλλωστε, υπήρξε μία σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής δημιουργίας και η ταινία του εμβληματική για μία ολόκληρη εποχή.


Σας περιμένουμε στις επόμενες δροσερές κινηματογραφικές μας βραδιές και συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις του Ιουλίου με:

Την επανάληψη της προβολής της ταινίας «Η Ζαζί στο Μετρό» αυτή την Κυριακή, 21 Ιουλίου, στον ειδυλλιακό κήπο του Νομισματικού Μουσείου, με τη συνδιοργάνωση του οποίου πραγματοποιείται, καθώς και με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του TV5 Monde.

Ποιός καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η εβδομάδα τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου, από την προβολή μίας ταινίας του αξεπέραστου Γούντι Άλεν; Απολαύστε την στον υπέροχο κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με την προβολή της ταινίας του «Ζέλιγκ» (1983), μία από τις λιγότερο προβεβλημένες, αστείες και συνάμα βαθιά μελαγχολικές ταινίες του αγαπημένου Νεοϋορκέζου δημιουργού.

Με την Ευγενική Υποστήριξη του ΕΟΤ: visitgreece.gr

Υποστηρικτές: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΟΠΑΝΔΑ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ