2013-07-20 09:19:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Φέρνουν από την πίσω πόρτα εταιρείες security στα σχολεία
Ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση "από την πίσω πόρτα" στα σχολεία της χώρας, τουλάχιστον σε εκείνα όπου οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν ώστε να προστατεύεται η σχολική περιουσία και να ενισχύεται η ασφάλεια των μαθητών.

Την επισήμανση αυτή έκανε, μιλώντας στην Βουλή, κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται, όπως είπε, η απόφαση κατάργησης επί της ουσίας των σχολικών φυλάκων και υπαγωγής τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Μόνο στην Πάτρα 75 θέσεις σχολικών φυλάκων καταργούνται. Αν δε ισχύσει η εκτίμηση που έκανε από το βήμα της Βουλής ο κ. Καραθανασόπουλος είναι πιθανόν να δούμε στο μέλλον εταιρείες σεκιούριτι να φρουρούν τα σχολεία αλλά μόνο εκείνα στα οποία θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα κάλυψης μιας τέτοιας δαπάνης.

Τα υπόλοιπα, προφανώς, θα μείνουν "ξέφραγα αμπέλια", έρμαια των διαθέσεων των διαρρηκτών, όπως συνέβη πρόσφατα στο 12ο Λύκειο της Πάτρας και στα σχολεία της οδού Αγίας Σοφίας.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ