2013-07-20 09:19:04
Φωτογραφία για Δεύτερη μαζική δηλητηρίαση παιδιών στην Ινδία
Λίγες μέρες μετά την αναταραχή που ξέσπασε στο κρατίδιο Μπιχάρ στην Ινδία έπειτα από τον θάνατο 25 μαθητών από τροφική δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση δωρεάν σχολικού γεύματος, ένα ανάλογο περιστατικό έρχεται να αναστατώσει τη χώρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN μία δεύτερη μαζική τροφική δηλητηρίαση έλαβε χώρα στο κρατίδιο Γκόα της Ινδίας, με αποτέλεσμα 23 μαθητές να νοσηλεύονται, εκ των οποίων πολλοί σε σοβαρή κατάσταση.

Οι μαθητές παραπονέθηκαν για πόνους στην κοιλιά και το στομάχι, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν εμετό λίγη ώρα αφότου είχαν καταναλώσει φαγητό στο σχολείο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το γεύμα των παιδιών περιλάμβανε λαχανικά, φακές και κάρυ, το οποίο κατανάλωσαν στο σχολείο St. Joseph της περιοχής Πανάτζι.

Την ίδια ώρα, ο σύζυγος της μαγείρισσας του σχολείου όπου δηλητηριάστηκαν 25 μαθητές πριν λίγες ημέρες, δήλωσε στο CNN-IBN ότι δύο από τα πέντε παιδιά τους πέθαναν έπειτα από την κατανάλωση του γεύματος


Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας του κρατιδίου Μπιχάρ, Π. Κ Σάχι, τα παιδιά δηλητηριάστηκαν από εντομοκτόνο το οποίο υπήρχε είτε στο φαγητό είτε στα πιάτα. Ένας από τους μάγειρες πριν ξεκινήσει να ετοιμάζεται το φαγητό είχε αμφισβητήσει την ποιότητα του λαδιού, ωστόσο, η επικεφαλής τον πίεσε να συνεχίσει το μαγείρεμα.

«Η πληροφορία που έχω είναι ότι ο μάγειρας είπε στην διευθύντρια ότι υποπτευόταν πως η ποιότητα του λαδιού δεν ήταν καλή, ωστόσο εκείνη τον επέπληξε και ανάγκασε τα παιδιά να φάνε το φαγητό», δήλωσε ο Σάχι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ