2013-07-20 12:07:04
Φωτογραφία για Ξεκινά η επιχείρηση «κούρεμα δανείων»
Η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στη συνολικότερη διαχείριση των κόκκινων δανείωντου ομίλου, μέσω της θυγατρικής Γενικής Τράπεζας, συνιστά... την καλύτερη απόδειξη για τις διεργασίες που συντελούνται στην αγορά, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτό το μείζον ζήτημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλες τράπεζες - από τις λεγόμενες συστημικές - έχουν στα σκαριά ανάλογες κινήσεις, οι οποίες θα αποσκοπούν σε έναν και μοναδικό σκοπό: να απαλλαγούν από τα βάρη του παρελθόντος.

Τα αρνητικά στοιχεία του ενεργητικού τους, αργά ή γρήγορα, θα καθαρίσουν, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων, αρχές Ιουλίου.

Ωστόσο, αυτό το οποίο θα πρέπει να διευκρινισθεί σε αυτό το σημείο είναι πως - σε πρώτη φάση τουλάχιστον - οι εκκαθαρίσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στα επιχειρηματικά δάνεια.

Σε δεύτερη φάση μπορεί να επεκταθούν και στα στεγαστικά, όμως, αυτή τη στιγμή προέχουν τα bad loans από το corporate banking.

Κατά συνέπεια, οι ιδιώτες δανειολήπτες θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο, μέχρι να δουν τα δάνεια τους να κουρεύονται. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όμως ότι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ