2013-07-21 07:33:56
Φωτογραφία για Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού = Κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας
Το “σενάριο” της επιστροφής τμήματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου εμφανίζεται όλο και συχνότερα, από την εποχή του Αναν και μετά. Δεν είναι τυχαίο: Κάθε πλευρά που συμμετέχει στις εξελίξεις στο Κυπριακό, γνωρίζει -και αν δεν γνωρίζει αντιλαμβάνεται- τη συναισθηματική αλλά και την επικοινωνιακή δυναμική μιας τέτοιας κίνησης. 

Για σκεφθείτε να γίνει, σε συνδυασμό με μια τεράστια (και επαγγελματικά οργανωμένη) παγκόσμια προβολή μέσω των διεθνών ΜΜΕ αυτής της “κίνησης καλής θέλησης (ΜΟΕ;)” της τουρκικής και Τουρκοκυπριακής πλευράς: Αυτό θα ήταν και η ταφόπλακα των ελπίδων του κυπριακού λαού για τίμια αποκατάσταση. Οι εντυπώσεις από μια κίνηση που έχει πια περισσότερο συμβολικό παρά ουσιαστικό (για τη λύση) χαρακτήρα και περιεχόμενο θα συμβάλουν στην οριστική εμπέδωση μιας αντίληψης που καλλιεργήθηκε στην παγκόσμια κοινή γνώμη από την εποχή του “Οχι”.

Και κάποιοι συνεχίζουν συστηματικά και αποτελεσματικά να στηρίζουν και να ενισχύουν: “Στην εξεύρεση λύσης η καλή θέληση είναι στην Τουρκική πλευρά, αυτός είναι ο αξιόπιστος συνομιλητής, γιατί έκανε πράξεις: Έδωσε: Άνοιξε τα σύνορα, ψήφισε το σχέδιο Ανάν, επιστρέφει την Αμμόχωστο. Το αν ισχύει ή όχι έχω άποψη, δεν ισχύει.


Όμως ο μέσος Αμερικανός που δεν ξέρει ούτε που πέφτει η Κύπρος έχει διαμορφώσει αμέσως άποψη: Αρκεί να δεί στην τηλεόραση δύο μαυροφορεμένες, μια από κάθε πλευρά να αγγαλιάζονται πατώντας στην Αμμόχωστο για να πειστεί δια παντός πως εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το Κυπριακό έληξε με δάκρυα χαράς Κι αν του πεις μετά πως τελικά αυτό δεν έγινε γιατί δεν ικανοποιήθηκε η Ελληνοκυπριακή πλευρά, πιστεύει κανείς ο εν λόγω αμερικανός πολίτης και ψηφοφόρος θα προστρέξει στην αναζήτηση των επιχειρημάτων της Κυπριακής πλευράς ή απλά θα θυμηθεί την εικόνα με τις μαυροφορεμένες “που επιτέλους τα βρήκανε χάρη στην καλή θέληση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων” και αυτή τη χαρά τους την στερούν πάλι οι Κύπριοι που αντιδρούν σε όλες τις λύσεις”…

Αυτό το κλίμα καλλιεργείται διεθνώς συστηματικά και εφόσον συνεχιστεί και με την Αμμόχωστο τότε θα ζήσουμε ακόμη μια φορά αυτό που αποκαλείται “Ιστορικό Παράδοξο”: Να δικαιώνεται στη συλλογική συνείδηση ο έχων το Άδικο και να ξεχνιέται το δίκαιο του Αδικημένου.

http://agora-dialogue.com/?p=65569#comments
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ