2013-07-22 02:39:04
Φωτογραφία για Άλλη μία γυναίκα υποψήφια για την προεδρία στη Χιλή
Το συντηρητικό κόμμα UDI ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε την υπουργό Εργασίας Έβελιν Ματέι ως τη νέα του υποψήφια εν όψει των... προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες πάντως με βάση των δημοσκοπήσεων αναμένεται να θριαμβεύσει η κεντροαριστερή Μισέλ Μπατσελέτ.

Η Ματέι επελέγη μετά την απροσδόκητη παραίτηση του υποψηφίου της κεντροδεξιάς Πάμπλο Λονγκέιρα, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του απροσδόκητα την Τετάρτη λόγω κατάθλιψης, αποδυναμώνοντας περαιτέρω την ήδη εξασθενημένη πολιτική αυτή δύναμη.

Ο Λονγκέιρα είχε αναδειχθεί ο δημοφιλέστερος υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης αφού το προηγούμενο φαβορί, ο πρώην υπουργός Λόρενς Γκόλμπορν, απέσυρε την δική του υποψηφιότητα τον Απρίλιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου το οποίο αναγόταν στην εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Cencosud, μια αλυσίδα καταστημάτων λιανικής.

Η Ματέι, μια οικονομολόγος γνωστή για το απότομο στιλ της, είναι έμπειρη πολιτικός του συντηρητικού κόμματος Δημοκρατική Ανεξάρτητη Ένωση (Union Democrata Independiente).

Παραμένει ωστόσο ασαφές εάν το κεντροδεξιό κόμμα Εθνική Ανανέωση (Renovación Nacional, RN) θα ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Ματέι ή θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο, κάτι που απειλεί να αποδυναμώσει περαιτέρω το δεξιό συνασπισμό Alianza.

Στη συντηρητική Χιλή ποτέ ως σήμερα δεν είχαν υπάρξει δύο ταυτόχρονες υποψηφιότητες γυναικών για την προεδρία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ