2013-07-25 23:20:04
Φωτογραφία για Παιδική παχυσαρκία: 9 κίνδυνοι για την υγεία
Παιδική παχυσαρκία: 9 κίνδυνοι για την υγεία

Το ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό, 1 στα 3 παιδιά σήμερα θεωρούνται υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Τα περισσότερα παιδιά ξοδεύουν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους μπροστά στην τηλεόραση, στον υπολογιστή ή στην κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών και ελάχιστο για κάποια άσκηση ή δραστηριότητα. Στις περισσότερες οικογένειες δεν υπάρχει χρόνος προετοιμασίας των γευμάτων ώστε να είναι προσεγμένα, θρεπτικά και σπιτικά.

Για την πρόληψη της παχυσαρκίας στα παιδιά θα πρέπει οι γονείς πάνω απ’ όλα να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής καθώς αποτελούν παράδειγμα για τα ίδια τους τα παιδιά.

Είναι υπέρβαρο το παιδί σας;

Αν ανησυχείτε για το παιδί σας αν είναι υπέρβαρο, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει τις διατροφικές του συνήθειες, τις αθλητικές δραστηριότητες και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης της αύξησης του βάρους του.


Ανάλογα με το βάρος, την ηλικία και την υγεία του παιδιού σας, ο γιατρός μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν διαιτολόγο για περισσότερες συμβουλές και ενδεχομένως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης βάρους.

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλή. Τα παχύσαρκα παιδιά μπορεί επίσης να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση που πηγάζει από το ότι πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού, απορρίπτονται από τους συνομίληκους τους λόγω εμφάνισης και βάρους.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ